mjesto za top banner
AUTOR: N.Š.
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

12. TRAVNJA 2012. 22:24h

HČSP: Prošetat ćemo se Zagrebom turistički, a Vladu ćemo tužiti

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Nakon što je Vlada zabranila skup ekstremne desnice na Trgu bana Jelačića, iz HČSP-a javljaju kako njihovi gosti ipak dolaze u Zagreb. No, skupa neće biti, već će se gosti po Zagrebu provoditi turistički, a kao dio te turističke ture nezaobilazan je Markov trg.

Također, tvrde kako će podnijeti tužbe Međunarodnom sudu ljudskih prava protiv Vlade i svih medija koji su ih nazivali nacističkim, a njihovi gosti će o ovoj zabrani izvjestiti europske institucije. Napominju kako su sve stranke registrirane u zemljama Europske Unije, a jedna od njih ima 47 zastupnika u mađarskom parlamentu i Europskom parlamentu.

Obrušili su se i na Danijela Srba:
"U kakvom jadnom i demokratski nezrelom društvu živimo, potvrđuje i izostanak reakcija koje bi se protivile zabranama naših skupova, ali ne možemo ne spomenuti jednu podršku zabrani skupova od strane Daniela Srba. Prema izvorima iz njegove kampanje, Srb je takvu Konferenciju planirao održati s Jobbikom i još nekima uoči proteklih parlamentarnih izbora, ali je glatko odbijen, jer se nije povjerovalo u njegovu masonsko-rotarijansku iskrenost, pa je sada ljut na HČSP," stoji u priopćenju Josipa Miljaka, predsjednika HČSP-a.