mjesto za top banner

21. VELJAčE 2012. 19:24h

Hrvatski proračun gotovo bez ijednog projekta iz Sisačke županije

Sisak

Foto

Hrvatska
0

Tekst

 

Sisačko - moslavački ogranak Hrvatske seljačke stranke jučer je upozorio kako se u državnom proračunu ne nalazi gotovo nijedan projekt s područja ove županije.

– Županica Marina Lovrić Merzel je rekla da je izlobirala od Ministarstava gradnju Osnovne škole Popovača, uređenje kutinskog rodilišta, te novu sisačku Obrtničku školu. Od toga nema ništa u Proračunu, osim pet milijuna kuna za Obrtničku školu što nije dosta ni za temelje. Dakle, od "izlobiranih" 400 milijuna kuna u Proračunu je samo njih pet, rekla je čelnica županijskog HSS-a Marijana Petir. Ona je komentirala i prekjučerašnju izjavu županice sa Županijske skupštine o tome kako će izlobirati i novac za pasarelu u Capragu čim se smijeni uprava HŽ-a.

– Koliko je meni poznato o upravi HŽ-a odlučuje ministar Komadina, a ne lokalna političarka koja nema ugleda ni u vlastitoj stranci, dodala je Petir. Uvidom u Vladine dokumente vidljivo je kako je za Obrtničku školu u Sisku predviđeno po još deset milijuna kuna 2013. i 2014. godine što znači da škola prije tog roka neće biti gotova. S druge pak strane u proračunu je navedena stavka za sisačku bolnicu u iznosu od pet milijuna kuna, a u istu je svrhu planirano za 2013. godinu dodatnih 10, te 2014. godinu 20 milijuna kuna. Za Luku Sisak ove je godine odvojeno 6,625 milijuna kuna iz predpristupnih fondova.

HSS je komentirao i najavu formiranja još jednog Upravnog odjela u županiji. Naime, iz sadašnjeg Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb stvorila bi se, plan je vladajućih, dva.

– Smatramo da ovo vrijeme krize nije trenutak za novo zapošljavanje jer sve te poslove može obavljati jedan odjel, rekao je HSS-ov Željko Lenart.