mjesto za top banner
AUTOR: S.P.
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

4. LISTOPADA 2011. 16:41h

I tako je propalo Velebitsko pivo...

Say NO to Velebitsko pivo

Foto

Hrvatska
12

Tekst

Vlasnik pivovare Ličanka Karlo Starčević nije vjerojatno ni sanjao da će zbog odgovora na jedan upit poslan mailom, preko noći postati omražen među obožavateljima kultnog Velebitskog piva. A i šire među građanima koji ni ne konzumiraju pivo.

Naime, udruge G.A.S (Gorička alternativna scena), Underground hip hop VG i Punk su od pivovare zatražile sponzorstvo za festival alternativne glazbe u Velikoj Gorici, jer kako su naveli u zamolbi, obožavaju Velebitsko pivo. Umjesto barem lijepe odbijenice, udruge su ostale šokirane odgovorom koji im je uputio Starčević:

Puno hvala na Vašoj ponudi. Moje pitanje je tko je počeo sa pedofilijom i homoseksualizmom. Pankeri i rokeri. Da li Vi ovo nama podmećete ili stvarno ne znate da nije poželjno vuku ostaviti ovce na čuvanje. Mislim da je previše humanitarnih organizacija u Hrvatskoj koje rastaču to jadno nacionalno biće u ime nečega. Mislim da sam Vam sve rekao. Sa poštovanjem, Karlo Starčević - stoji u mailu Starčevića koji je objavio Jutarnji list.

Zahvaljujući takvoj homofobnoj izjavi Starčević je u jednom danu uspio okrenuti protiv sebe pivopije, a na Facebooku je osnovan niz grupa protiv Velebitskog piva, odnosno njegova vlasnika Karla Starčevića. Jedna od njih koja ima skoro 4000 'lajkova' ( skoro kao i službena FB stranica obožavatelja Velebitskog piva) je 'Say NO to Velebitsko' u kojoj bijesni ljubitelji tog crnog piva nižu uvrede na račun vlasnika pivovare. Ovo su samo neki od komentara čitatelja:

Na kraju price frajer si usere dobro pivo sa krivim izjavama ! ! ! Samo kod nas

Majke mi, po bircevima više neću piti Velebitsko...sunce mu njegovo seljačko i primitivno...on bi sponzorirao samo mlade koji pjevaju gange i rere...

Velebitsko 4,534 people like this
Say NO to velebitsko - 3,142 people like this...
Godine izgradnje branda, i samo jedna glupa izjava vlasnika je dovoljna da (ovim tempom) prije 17 sati to potpuno anulira...

Velebitsko je nepovratno pokvarilo svoj okus za sve prozvane, i to je to.

I što na kraju zaključiti osim da bi homofobna i rasistička izjava vlasnika pivovare i branda Velebitskog piva mogla prilično skupo koštati.