mjesto za top banner
AUTOR agencija vlm
Izbori 2011Najnoviji članci
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

14. PROSINCA 2011. 00:18h

Ivo Josipović dobio službene rezultate DIP-a

Branko Hrvatin, predsjednik Vrhovnog suda

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Branko Hrvatin uručio je večeras predsjedniku Ivi Josipoviću konačne službene rezultate parlamentarnih izbora. Josipović će u srijedu u 11 sati predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću dati mandat za sastavljanje nove Vlade.

- Iz izvješća je jasno da su izbori održani u demokratskom ozračju, i još jednom čestitam svim sudionicima, pobjednicima i onima koji to nisu. Sutra ću uručiti mandat izbornom pobjedniku i time ulazimo u razdoblje kada se nastavlja normalan politički život u Hrvatskoj - rekao je predsjednik Josipović  te dodao kako očekuje "da se izborno zakonodavstvo uskladi s realnošću, te da se urede propisi o prebivalištu".

- Očekujem da će Vlada i Sabor poduzeti taj važni korak, a zadovoljan sam što slabosti izbornog zakonodavstva nisu utjecale na kvalitetu izbora - nastavio je Josipović.

Zadovoljstvo provedbom izbora izrazio je i Branko Hrvatin, koji je naglasio kako su i misija OSS-a koja je promatrala ove izbore te međunarodni eksperti potvrdili kako su izbori prošli mirno i dostojanstveno.