mjesto za top banner
AUTOR agencija vlm
FOTO: Arhiv
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

1. RUJNA 2010. 17:53h

Iznutrice i ostatke ovaca i svinja odbacili kod Nove bolnice u Petrinji

Foto

Hrvatska
1

Tekst

Poveća hrpa vune, oderanih koža, iznutrica i drugih dijelova janjadi, ovaca i odojaka pronađena je danas u zapuštenom dvorištu bivše poljoprivrede Gavrilovića uz rijeku Petrinjčicu i blizu Nove bolnice u Petrinji. Intervencijom su odmah zakopani strojevima gradske tvrtke Privreda. Životinjski otpad, pomiješan s kućnim smećem i ostacima građevinskog materijala, u dvadesetak plastičnih vreća, dovezla je nepoznata osoba i jednostavno ih odbacila na zabačeni prostor s dobrim prilazom za vozila. Ovo nije prvi slučaj ostavljanja životinjskih ostataka i krupnog otpada na tom mjestu.

– Ovdje sam intervenirao nekoliko puta, a sadašnji nalaz količinski je najveći. Nakon dojave građana najprije sam cijelu hrpu obilno zasuo krečom, da bih spriječilo pse i mačke lutalice i lisice u daljnjem trganju vreća i razvlačenju mesa. U dogovoru s Gradom, bagerom Privrede na istom mjestu u dubinu od dva metra dobro je zatrpan cjelokupni otpad. Kopalo se dublje od veterinarskih propisa, a pronađeni ostaci nisu odvezeni u kafileriju zbog početka truljenja i uvećanog stupnja raspadanja – nakon žurnog saniranja kazao je gradski higijeničar Robert Šubić. Niti na jednoj ovci i odojku nije nađena veterinarska ušna markica i ne zna se vlasnik životinja, kao ni neodgovorna osoba koja je u urbani dio grada dovezla i bacila ostatke.

– Uskoro, tijekom sezone zimskog klanja, ovakvih "paketa" očekujem sve više – s dugogodišnjim iskustvom procjenjuje Šubić. Intervenirali su na temelju dojave policije, koja vodi istražni postupak.