mjesto za top banner
AUTOR agencija vlm
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

6. SVIBNJA 2012. 11:56h

Jaka kiša olakšala pohod: Provaljeno u četiri bjelovarska javna objekta

Grad Bjelovar

Foto

Hrvatska
0

Tekst

 

Nevrijeme praćeno jakom kišom i grmljavinom, koje je preksinoć zahvatilo Bjelovar, stvorilo je idealnu "radnu atmosferu" za provalnike koji su tijekom noći u samom središtu grada izveli čak četiri "operacije" zbog kojih su policijski službenici jučer ujutro imali pune ruke posla.

Otuđili "polog"

No neobično je i zanimljivo da ovog puta na meti provalnika nisu bili uobičajeni objekti sa skupocjenom robom poput zlatarnica, trgovina tehničkom robom ili kioska s cigaretama, koje se lako prodaju i brzo unovče, nego su se okomili na manje atraktivne objekte. Tako su provalili u specijaliziranu trgovinu za kućne ljubimce "ZOO Amazona" u prizemlju zgrade u Gundulićevoj 12 iz koje su prema iskazu vlasnika otuđili tek manju svotu blagajničkog pologa koji se nalazio u kasi.

– Radimo već sedam godina i dosad nikada nismo imali provalu - rekao je vlasnik dodajući da su provalnici ušli na stražnja vrata oštetivši dvije brave.

Zaredali istom ulicom

Na meti provalnika našla se i "Staklana Bjelovar" u Miošićevoj ulici iz koje su po riječima vlasnice odnijeli tek jednu ručnu dizalicu vrijednu 500 kuna.

–Vjerojatno su tražili novac, ali njega nikad ne držimo u kasi - kazala je vlasnica navodeći da je u prostorijama zatekla nered i razbacane papire. U lokalu je, kaže, bilo i vrijednijeg alata od dizalice, ali to ih nije zanimalo. U istoj ulici, samo kojih par stotina metara dalje, provaljeno je i u Turističku agenciju "Blagec turist" iz koje su kako neslužbeno doznajemo otuđili 3000 kuna gotovine i prijenosno računalo. Četvrti objekt u kojem su "ordinirali" bio je Odvjetnički ured Doneski u Jelačićevoj ulici preko puta zgrade suda, iz kojeg nam nisu željeli otkriti kakvu štetu su pretrpjeli.

Policija intenzivno traga za počiniteljima

Dražen Medved, glasnogovornik PU bjelovarsko-bilogorske potvrdio je da je i ranije bilo situacija da se tijekom iste noći izvrši više provalnih krađa što bi upućivalo da ih je izvršio jedan ili više istih provalnika, no ipak u posljednje vrijeme nisu zabilježili takve slučajeve. Policija će, kaže, nastaviti intenzivno tragati ne isključujući mogućnost da je i ovom prilikom u pitanju jedan ili više istih počinitelja. Podaci govore da je u prva tri mjeseca na području ove Policijske uprave zabilježeno 71 kazneno djelo teške krađe, dok ih je u istom razdoblju lani bilo čak 105 ili za gotovo 50 posto više. Tijekom 2011. godine policija je evidentirala ukupno 396 teških krađa, dok ih je godinu dana ranije zabilježeno 311.