mjesto za top banner
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

10. KOLOVOZA 2012. 19:12h

Jakovčić proglasio elementarnu nepogodu za Istarsku županiju

Na pitanje hoće li veliki broj stranaka predstavljati problem vlade na čelu s SDP-om, Jakovčić drži kako se to lako može riješiti detaljnim koalicijskim ugovorom.

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Istarski župan Ivan Jakovčić proglasio je danas elementarnu nepogodu za područje Istarske županije, koja je uzrokovana dugotrajnom sušom, tučom i požarima, navodi se u priopćenju iz kabineta župana i dodaje kako područje Istarske županije već dvije godine uzastopno trpi izrazitu sušu.

Nedostatak oborina i manjak vlage u tlu prouzročilo je enormne štete na svim poljoprivrednim kulturama koje prema prvoj procjeni iznose od 60 do 100 posto, odnosno do sada oko 123.026.408 kuna, ističe se u priopćenju.

Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda obavezno je u suradnji s gradskim i općinskim povjerenstvima za procjenu šteta od elementarnih nepogoda obaviti procjenu šteta od elementarnih nepogoda, kako bi se županu Jakovčiću i Državnom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda dostavilo cjelovito izvješće.

Jedinice lokalne samouprave s područja Istarske županije dužne su, pak, u suradnji sa Županijskim povjerenstvom izraditi i Državnom povjerenstvu predložiti mjere za uklanjanje i ublaživanje posljedica. (Hina)