mjesto za top banner
AUTOR: Gorana Banjeglav
FOTO: Arhiv
ArhivaNajnoviji članci
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

DEMANTIJ BRANITELJA

31. PROSINCA 2009. 13:25h

Janjić-Tromblon: Nisam dao potporu Josipoviću

Foto

Hrvatska
0

Tekst

S gospodinom Josipovićem o mojoj podršci te sa njegovim ljudima iz izbornog stožera nisam imao kontakta, tvrdi Janjić-Tromblon.

Kako je u srijedu iz stožera predsjedničkog kandidataobjavili imena hrvatskih branitelja, koji su dali svoju podršku tom predsjedničkom kandidatu.

No, već slijedećeg dana pokazalo se da su neka od imena hrvatskih branitelja na popis onih koji podupiru Josipovića, nekako ''zalutala''.

- Ovim demantijem želim izvjestiti hrvatsku javnost i branitelje Domovine da ne stoji natpis na internetskim stranicama gospodina Josipovića o mojoj podršci njemu kao kandidatu za predsjednika RH. Moje je ime na njegove stranice stavljeno bez mojeg znanja i pristanka, što je za njega i njegovu kampanju neprimjereno. S gospodinom Josipovićem o mojoj podršci te sa njegovim ljudima iz izbornog stožera nisam imao kontakta te molim sve njegove da me ne upliću u te igrice gdje mi nikada nije niti će biti mjesto - napisao je u svom demantiju Petar Janjić-Tromblon.

Branitelji podupiru Josipovićev zahtjev za objavom registra branitelja

Siniša Bužan-.--.-Josipović je cijelu večer bio siguran kandidat za drugi krug.
Josipović je cijelu večer bio siguran kandidat za drugi krug.
Photo Siniša Bužan  
Podsjetimo, u srijedu je objavljeno kak hrvatski branitelji podržavaju SDP-ovog predsjedničkog kandidata. Između ostalih navedena su imena Rahima Ademija i Tihomira Blaškića i Freda Matića.

- Mi, istaknuti branitelji u Domovinskome ratu iz cijele Hrvatske, ne želimo da predstavnici bilo kakvih udruga u naše ime daju potporu predsjedničkomu kandidatu Milanu Bandiću i tako pokušavaju stvoriti sliku kako je cijela braniteljska populacija uz njih - stoji u pismu branitelja.

Kako kažu, cijene stav Ive Josipovića o tome ''kako nepravdom smatra činjenicu da su istinskim herojima, koji su za Hrvatsku ginuli u rovovima, pridodani i oni koji ratišta nisu niti vidjeli''.

- Podupiremo njegov zahtjev da se napokon objavi registar branitelja i njegovo obećanje da će postrojiti ratne brigade kako bi njihovi zapovjednici izvršili smotru i kako bi se napokon doznalo tko je to Hrvatsku branio s puškom u ruci, a tko u uredu - stoji u pismu podrške.