mjesto za top banner

2. SRPNJA 2012. 16:43h

Josip Leko u nastupni posjet primio veleposlanika Malezije Henga Yeana

Josip Leko i Vladimir Šeks

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko primio je u nastupni posjet veleposlanika Malezije Yokea Henga Yeana.

Hrvatska i Malezija imaju vrlo dobre bilateralne političke odnose bez otvorenih pitanja, a dobro surađuju i na multilateralnom planu, posebice u okviru Ujedinjenih naroda, istaknuto je u razgovoru. Dvojica dužnosnika bili su suglasni da gospodarska suradnja ne prati dobru političku suradnju kao i da postoje mogućnosti da se ona proširi. U vezi s time potpredsjednik Leko je kazao kako bi bilo dobro organizirati razmjenu posjeta odgovarajućih državnih tijela i gospodarskih komora. Malezija je prije svega zainteresirana za energetiku i infrastrukturu, a zanima se i za korištenje hrvatskih luka za plasman roba prema drugim europskim zemljama.

Osim na području gospodarstva, obostrano je izražen i interes za suradnjom u turizmu, kulturi te znanosti i obrazovanju.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!