mjesto za top banner
AUTOR: javno112
FOTO: Arhiv
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

POSJET MALENOJ OPĆINI

30. TRAVNJA 2010. 20:47h

Josipović: Bale su pokazuju da nije važna veličina

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Bale su mjesto koje u punoj mjeri nastoji iskoristiti svoje mogućnosti i osloniti se na vlastite razvojne nogućnosti, rekao je Josipović.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović na današnjoj je svečanoj sjednici općinskog vijeća Bala, koje slave svoj dan, ustvrdio kako je ta općina, premda površinom i brojem stanovnika među najmanjima u Hrvatskoj, primjer koji jasno govori da uspješnost i održivost jedinica lokalne samouprave ne treba mjeriti brojnošću stanovništva i prostorom.

- Bale su mjesto koje u punoj mjeri nastoji iskoristiti svoje mogućnosti i osloniti se na vlastite razvojne nogućnosti -  poručio je Josipović. Po njegovim riječima upravo u toj općini uz konsenzus građana provodi se projekt pretvaranja općine u funkcionalni poduzetnički sustav koji bi trebao djelovati na načelima održiva razvoja te na razumnu iskorištavanju prirodnih bogatstava baljanskog priobalja.

Predsjednik Josipović mještanima Bala i općinskim vijećnicima obratio se i na talijanskom jeziku, istaknuvši kako u Hrvatskoj talijanska nacionalna manjina na mnoge načine uspješno promiče osobitosti svoga kulturno-povijesnog naslijeđa, čuvajući svoj identitet i pridonoseći razvoju svekolikih hrvatsko-talijanskih odnosa.

Skupu su se obratili i istarski župan Ivan Jakovčić te općinski načelnik Edi Pastrovicchio, koji su ocijenili današnji dan povijesnim za općinu.