mjesto za top banner
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

27. LIPNJA 2012. 18:02h

Josipović: Dobro je da je presuda za zločine u Lovasu osuđujuća

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Predsjednik Republike Ivo Josipović rekao je tijekom današnjeg boravka u Županji, komentirajući na novinarski upit jučerašnju presudu beogradskog suda za zločine počinjene u Lovasu 1991. godine, kako je dobro i ohrabrujuće da je presuda osuđujuća.

"Naravno da uvijek možemo razmišljati o tome ima li uopće za takav zločin odgovarajuće kazne. To se pitamo i kada naši sudovi sude za ratni zločin, ali dobro je da su barem za taj zločin nađeni krivci i osuđeni", izjavio je novinarima Josipović nakon obilaska županjske Tvornice kombajna "Žetelice" d.o.o.

Na upit novinara da komentira izjavu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka po kojoj bi nastavak izgradnje pelješkoga mosta trebao biti prvi strateški cilj o kojem će se postići konsenzus, Josipović je rekao kako to podupire "ako je to prvi znak spremnosti na konsenzus", ali ne podupire konsenzus o svemu, jer bi se inače, kako je dodao, "potrla parlamentarna demokracija".

Predsjednik Josipović je ovih dana izjavio kako je oko bitnih nacionalnih pitanja razvoja potreban konsenzus.

Predsjednik Republike Ivo Josipović u Županji se sastao s čelnicima grada i Vukovarsko-srijemske županije, s kojima je razgovarao o stanju u gospodarstvu u tom dijelu Hrvatske, a zatim je obišao Tvornicu kombajna "Žetelice" d.o.o. koja posluje u sastavu talijansko-njemačke Grupacije "Same Deutz Fahr".

Nakon Županje, predsjednik je otišao u Okučane, a u Ivanovcu će posjetiti Zajednicu "Susret". (Hina)