mjesto za top banner

SLUŽBENI REZULTATI DIP-A:

27. PROSINCA 2009. 19:09h

Josipović dobio 32,44, Bandić 14,8 posto glasova

Iz GONG-a su priopćili kako su se i za ove izbore na biračkim listama našli ljudi koji su umrli.

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Neslužbeni podaci DIP-a pokazuju kako je u drugi izborni krug ušao Ivo Josipović s 32,44, te Milan Bandić s 14,8 posto glasova.

Ivo Josipović i Milan Bandić kandidati su koji se nalaze u trci za Pantovčak. Naime, Državno izborno povjerenstvo izvijestilo je kako je na izbore izašlo 44,07 posto građana. Od ukupnog broja birača njih 32, 44 posto dalo je svoj glas Ivi Josipoviću, dok je Milanu Bandiću povjerenje dalo 14,8 posto građana RH.

Hebrang je, prema tim prvim službenim rezultatima pridobio 12,01 posto glasova, a Nadan Vidošević 11,33 posto glasova.

Siniša Bužan-.-Siniša Bužan-.-Zoran Milanović u društvu stranačkog kolege i predsjedničkog kandidata Ive Josipovića
Zoran Milanović u društvu stranačkog kolege i predsjedničkog kandidata Ive Josipovića
Photo Siniša Bužan, Siniša Bužan  

Hebrang iznenadio

Podsjećamo, prema izlaznim anketama Nove TV i RTL-a vodio je i vodi SDP-ov kandidat Ivo Josipović s 32,78 posto glasova, a slijedi ga Milan Bandić sa 14,1 posto.

Prema tim istim anketama nezavisni kandidat Nadan Vidošević ima podršku 11,6 birača, a Andriji Hebrangu pripalo je 12,1 posto glasova.

Dragan Primorac prikupio je tek 5,6 posto glasova, a HNS-ova Vesna Pusić 7,5 posto glasova.

Nezavisni kandidat Miroslav Tuđman dobio je 3,4 posto glasova, Damir Kajin 4 posto glasova, bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare - Ožbolt dobila je, prema izlaznim anketema povjerenje 1,6 posto građana.

Vukšiću najmanje glasova

Kandidatura Dragana Primorca je eksperiment kojim smo htjeli dokazati da i nezavisni kandidat može ostvariti neke rezultate bez zaleđa stranke

Nikica Gabrć

Josip Jurčević osvojio je povjerenje 2,6 posto birača, Boris Mikšić 2,1 posto glasova, a Slavko Vukšić dobio je 0,6 posto glasova.

Anketom je obuhvaćeno 8 tisuća birača u Hrvatskoj bez dijaspore, koji su nakon glasovanja odgovorili na pitanje kome su dali svoj glas.

Riječ je o tzv. "exit poll" (izlaznim) anketama, koje je provela agencije Ipsos-Puls, izvijestile su te televizije. Anketa je podložna statističkoj pogrešci plus/minus 3 posto.

DIP zatvorio birališta, prvi rezultati u ponoć

Večeras u 19 sati u Hrvatskoj su zatvorena birališta na kojima je oko nešto manje od 4,5 milijuna hrvatskih građana biralo trećeg hrvatskog predsjednika države na mandat od pet godina. 

Birači su svoj glas nekom od kandidata mogli dati na ukupno 6.866 biračkih mjesta u zemlji i inozemstvu.

-.-Saša Jokić-.-Milan Bandić građanima je prodavao ulaznice
Milan Bandić građanima je prodavao ulaznice
Photo Saša Jokić  
Uz nešto više od 4 milijuna birača u Hrvatskoj, pravo biranja predsjednika države imalo je i oko nešto više od 406 tisuća hrvatskih državljana u inozemstvu.

Neka od birališta u inozemstvu, zbog vremenske zone, zatvorena su već ranije, a neka, prema lokalnom hrvatskom vremenu, bit će zatvorena oko 4 sata ujutro.

Do 16 sati na biralištima samo 33,87 posto birača

Prva su se birališta, naime, otvorila na Novom Zelandu, a zadnja se zatvaraju u Los Angelesu. Prema podacima DIP-a s 94,63 posto od 6.550 biračkih mjesta u Hrvatskoj, do 16 sati glasovalo je 33,87 posto birača.

Prve nepotpune i neslužbene rezultate današnjih, petih izbora za hrvatskog predsjednika, DIP će objaviti u ponoć.

USKORO OPŠIRNIJE