mjesto za top banner
AUTOR: G.B.
FOTO: Arhiv
ArhivaNajnoviji članci
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

ISTRAŽIVANJA POKAZUJU

26. STUDENOG 2009. 18:22h

Josipović prvi, Primorac dobiva sve veću podršku

Ivo Josipović podržao je uličnu akciju

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Josipović je u deset dana izgubio podršku manjeg dijela simpatizera, u stopu ga prati Nadan Vidošević, a velik dio birača je izgubila Pusić.

Ivo Josipović izgubio je podršku manjeg dijela svojih simpatizera, pokazalo je istraživanje agencije Totus Opiniometar, provedeno 24. i 25. studenog. Uzorak od 1500 ljudi pokazao je da Josipović sada može računati na 16,1 posto birača, dok je prije 10 dana uživao podršku njih 17,2 posto.

Josipovića u stopu prati nezavisni predsjednički kandidat Nadan Vidošević, sa 13,8 posto glasova ispitanika. Na treće mjesto u predizbornoj utrci smjestio se drugi nezavisni kandidat, Milan Bandić. Njega podržava 7,2 posto ispitanika.

Istraživanje je pokazalo da Dragan Primorac, koji je četvrti po podrški ispitanika, dobiva sve veću podršku ispitanika nakon objave svoje kandidature. Sada uživa podršku 4,7 posto ispitanika.

Siniša Bužan-.--.-
Photo Siniša Bužan  
Peti je HDZ-ov kandidat Andrija Hebrang, koji se posljednih dana najviše ističe napadima na svoje protukanidate i bivše stranačke kolege Dragan Primorca i Nadana Vidoševića. Njega kao predsjedničkog kandidata podržava 3,1 posto ispitanika.

Pusić pala sa 5,1 posto na 2,5 posto podrške ispitanika

Značajan pad podrške ispitanika u proteklih deset dana zadesio je HNS-ovu kandidatkinju Vesnu Pusić. Sa 5,1 posto pala je na 2,5 posto podrške ispitanika, što ju je smjeszilo na šesto mjesto.

Tik iza nje smjestio se IDS-ovac Damir Kajin sa 1,6 posto i nezavisni kandidat Josip Jurčević sa jedan posto glasova podrške ispitanika.

Na kraju liste su izjednačeni Miroslav Tuđman i Vesna Škare Ožbol, koji imaju po 0,6 posto podrške ispitanika.

Gotovo mjesec dana prije prvog kruga predsjedničkih izbora, još je uvijek trećina birača neodlučna kome bi dala svoj glas.