mjesto za top banner

VJEČNI SUKOB

7. STUDENOG 2008. 17:17h

Jurašinović: Tražit ću skidanje imuniteta Mesiću

Ivan Jurašinović

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Ivan Jurašinović izjavio je kako se zbog predsjednika Mesića Hrvatska danas u svjetskim medijima uspoređuje s Kolumbijom.

Nakon što je Čedo Prodanović, odvjetnik predsjednika Stjepana Mesića, za francuskog odvjetnika Ivana Jurašinovića kazao da se bavi ekshibicionizmom koji mu ne bi pošao za rukom u Francuskoj, Jurašinović je odlučio otići korak dalje i ponovo podnijeti zahtjev za skidanje imuniteta predsjedniku RH.

Naime, prisjetimo se, francuski odvjetnik hrvatskog podrijetla tužio je predsjednika Mesića za duševne boli, te je ušao u anale kao jedina osoba koja je dobila sudski spor protiv jednog

Reuters-.--.-Predsjednik Hrvatske, Stjepan Mesić
Predsjednik Hrvatske, Stjepan Mesić
Photo javno100  
hrvatskog predsjednika. Nepuna dva dana nakon presude, kojom Mesić mora platiti Jurašinoviću 70 tisuća kuna, francuski odvjetnik najavio je kako će ponovno tužiti Mesića jer je predsjednik javno klevetao njega i njegova klijenta Marina Tomulića.

'Mesić se ponaša prostački'

- Nemam nikakve namjere polemizirati s kolegom Čedom Prodanovićem. Spomenuo bih samo izjavu cijenjenog gospodina Andrije Hebranga: ''Osuda predsjednika Stipe Mesića pobjeda je demokracije koja ukazuje da su svi građani jednaki pred zakonom.'' Kategorično odbacujem svaku usporedbu Hrvatske i Francuske, gdje je prijetnja smrću odvjetniku koji vrši svoju dužnost nezamisliva. Mojom legitimnom kaznenom prijavom protiv predsjednika Stjepana Mesića ja nisam ugrozio niti obezvrijedio instituciju Predsjednika, već upravo Stjepan Mesić svojim prostačkim i neodgovornim ponašanjem - objasnio je Jurašinović, dodavši kako ga kao hrvatskog državljanina žalosti situacija u Hrvatskoj, ali je isto tako ponosan što je uspio dokazati europskim prijateljima da hrvatsko pravosuđe ipak funkcionira, da postoje pošteni i nepristrani suci te da svi političari u Hrvatskoj nisu poput Mesića.

Imunitet štiti smrtnika Mesića

- Da je gospodin Stjepan Mesić bio održao svoje obećanje, odnosno da mi se javno ispričao, danas Hrvatska ne bi bila uspoređivana s Kolumbijom u svjetskom tisku. Niti nakon presude gospodin Stjepan Mesić nije ništa shvatio, već i dalje krši zakon i vrijeđa mog branjenika Marina Tomulića, nekadašnjeg stranačkog kolegu, i lažno ga optužuje za kriminalna djela - obrušio se još jednom na predsjednika RH Jurašinović.

-.-Mladen Prenc-.-Ivan Jurašinović i Vladimir Tomulić ispred Općinskog građanskog suda u Zagrebu.
Ivan Jurašinović i Vladimir Tomulić ispred Općinskog građanskog suda u Zagrebu.
Photo Mladen Prenc  

Kako ga korijeni vežu za Hrvatsku, Jurašinović poručuje kako kao francuski odvjetnik sa satisfakcijom pomaže Hrvatskoj pri ispunjenju kriterija glede europskih integracija.

- Šteta je za Republiku Hrvatsku da je Ustavni sud odbio, u lipnju ove godine, skinuti imunitet Stjepanu Mesiću. Danas imunitet zapravo ne štiti instituciju Predsjednika Republike, već smrtnika Mesića kojeg je hrvatsko pravosuđe osudilo radi kršenja zakona!

Iz tog razloga ću ponovno podnijeti zahtjev za skidanje imuniteta u vidu kaznene prijave koju sam podnio protiv Stjepana Mesića za prijetnje smrću - na kraju poručuje Jurašinović.

Komentar odvjetnika Prodanovića nismo uspjeli dobiti jer nam se nije javljao na pozive.