mjesto za top banner
TEKST: T.Gr./G.B.
FOTO: Arhiv
ArhivaNajnoviji članci
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

TRAJNO ILI PRIVREMENO

7. PROSINCA 2009. 15:28h

Jurčević traži ukidanje koncesije Novoj TV

Josip Jurčević, predsjednički kandidat

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Josip Jurčević nezadovoljan je time što nije pozvan na sučeljavanje, zbog čega je uputio pismo DIP-u koje potpisuje još četiri kandidata.

'Iz programske najave Nove TV i telefonskih razgovora naših izbornih stožera s Novom TV nedvojbeno proizlazi da će ta televizija 10., 17. i 23. prosinca 2009. godine na televizijsko sučeljavanje predsjedničkih kandidata pozvati samo pojedine predsjedničke kandidate', stoji u priopćenju kojeg je Josip Jurčević poslao DIP-u, a u potpisu istog stoje i imena predsjedničkih kandidata Damira Kajina, Slavka Vukšića, Borisa Mikšića i Vesne Škare Ožbolt.

Jurčević u pismu Agenciji za elektroničke medije

Budući imate ovlasti spriječiti najgrublju diskriminaciju koju je u svojem programu najavila Nova-TV i koja je glede toga odbila sva upozorenja koja su upućena iz mojeg izbornog stožera, molimo vas da postupite sukladno svojim ovlastima i spriječite najavljenu diskriminaciju, promptnim privremenim ili trajnim oduzimanjem koncesije.
U pismu koje je uputilo pet kandidata stoji i kako je to protivno članku 14 Zakona o izboru predsjednika Republike Hrvatske i protivno priopćenju izbornog povjerenstva od 20. studenog 2009. godine, ali i protivno odredbama Ustava RH, te temeljnim demokratskim standardima.

Zahtjeva se i da Državno izborno povjerenstvo poduzme sve mjere kako bi se pravodobno spriječio taj najteži oblik diskriminacije nekolicine kandidata za Predsjednika Republike Hrvatske.

Uz to traži se od drugih nadležnih državnih tijela da se 'promptno uključe u suzbijanje diskriminacije, koja se najvjerojatnije temelji na korupcijskoj hobotnici koja je preplavila Republiku Hrvatsku'.

Traži se trajno ili privremeno ukidanje koncesije

Jurčević se pismenim putem obratio i Agenciji za elektroničke medije te je istoj uputio zahtjev za privremeno ili trajno oduzimanje koncesije toj televizijskoj kući.

-.--.-Josip Jurčević
Josip Jurčević
- Budući imate ovlasti spriječiti najgrublju diskriminaciju koju je u svojem programu najavila Nova-TV i koja je glede toga odbila sva upozorenja koja su upućena iz mojeg izbornog stožera, molimo vas da postupite sukladno svojim ovlastima i spriječite najavljenu diskriminaciju, promptnim privremenim ili trajnim oduzimanjem koncesije - stoji u pismu Agenciji.

Na Novoj TV su upoznati sa pismom koje je Jurčević poslao Agenciji.

- Nova TV će u skladu sa Zakonom svim kandidatima dati priliku za predstavljanje. S obzirom da Nova TV nije javni servis, kao komercijalna televizija dozvoljavamo si pravo uredničke procjene o načinu praćenja izbora - odgovor jje ghlasnogovornice Nove TV Vedrane Cvetko

Izborne emisije ''Predsjednička utrka'' na rasporedu su 10. prosinca, 12. prosinca, 17. prosinca i 23. prosinca, napominju na Novoj TV.