mjesto za top banner

RIVA UZ ZRMANJU

11. SRPNJA 2008. 23:01h

Kalmeta u Obrovcu otvorio obnovljenu rivu

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Rivu, dugačku 300 metara i vrijednu 25 milijuna kuna, otvorio je ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta.

Obnovljenu obrovačku rivu na večerašnjoj je svečanosti otvorio ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta.

Uređeno je oko 300 metara obale uz rijeku Zrmanju, a osim što je riva popločana bijelim kamenom, obnovljena je i cijela infrastruktura. Riješen je problem odvodnje, vode i struje, tako da svi brodovi od sada mogu računati na priključke kao i u svakoj modernoj marini.

U obnovu obrovačke rive uloženo je oko 25 milijuna kuna, a osim Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, novac su uložile Hrvatske vode, HEP i Grad Obrovac. Riječ je o najvećem ulaganju u Obrovac od kada je samostalne hrvatske države.

Otvarajući obnovljenu rivu ministar Kalmeta je večeras pred velikim brojem Obrovčana i gostiju rekao da Obrovac postaje sve ljepši i napredniji, tako da je u njemu i sve bolje živjeti. Prije dvije godine odlučili smo ulagati u rivu, a sada je taj posao gotov, istaknuo je ministar Kalmeta.

Najavio je ulaganja u Obrovac u više projekata, a idući je gradnja nove športske dvorane, jer Obrovac je, kako je istaknuo ministar Kalmeta, grad športa. Odavde potiče, dodao je, i najbolji hrvatski nogometaš Luka Modrić.

Okupljene građane pozdravio je i gradonačelnik Obrovca dr. Ante Župan. Rekao je da je sada obrovačka riva zaštićena od poplava i svih drugih rizika. Još do prije dvije godine nabujala Zrmanja je poplavljivala obalu i uništavala imovinu uz obalu. Sada više tih strahova nema, rekao je gradonačelnik Župan.

Na večerašnjoj svečanosti u Obrovcu nagrađeni su svi odlični učenici obrovačke Osnovne škole. Grad Obrovac im je uz plakete, uručene na pozornici, dodijelio i po dvije tisuće kuna, a onima s ostvarenim prosjekom ocjena od 5,0 tri tisuće kuna.

Otvaranje obnovljene rive iskorišteno je i za početak 3. Obrovačkog kulturnog ljeta, u sklopu kojega će u idućim danima i tjednima biti održano više koncerata i drugih kulturnih priredbi.

Na večerašnjoj svečanosti svim posjetiteljima dijeljeni su gastronomski specijaliteti obrovačkoga kraja.