mjesto za top banner

25. LIPNJA 2012. 11:17h

Kaptol: Više ministara je bilo na Gay Prideu nego na misi za domovinu!

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Povodom Dana državnosti Sveta misa za domovinu održana je u Crkvi svetog Marka. Na misi su se pojavili predsjednik Ivo Josipović, potpredsjednik Sabora Josip Leko, koji mijenja bolesnog Borisa Šprema, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i nekoliko ministara, ali ne i premijer Zoran Milanović...

S Kaptola neslužbeno stižu kritike kako je više ministara bilo na Gay prideu nego u crkvi sv. Marka gdje je misu predvodio zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić. Rekao je uz ostalo kako nije ravnodušan gledajući kako se u Hrvatskoj zadire u temelje ljudskoga postojanja.

"Ovdje, gdje se zid apside ove Crkve gotovo oslanja na zidove Hrvatskog sabora, kao vjernici se pitamo, čime su vođeni predlagatelji i donositelji zakona. Ne mislim ovdje na donošenje zakona kojim se uređuju razni odnosi nego na zakone koji se tiču otajstva života. Na zakone koji se tiču obitelji", istaknuo je Bozanić, koji je spomenuo i predsjednika Sabora Borisa Šprema koji se nalazi na liječenju.

"Za vrijeme ove mise molio sam za njegovo zdravlje, pa lijepo molim da mu prenesete osjećaje naše ljudske i kršćanske blizine", rekao je Bozanić. (Mediaservis)

>>>Milanović: Hrvatska je platila visoku cijenu za slobodu,no nismo htjeli rat

>>>Ministri će Dan državnosti provesti radno