mjesto za top banner
AUTOR agencija vlm
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

19. KOLOVOZA 2011. 16:09h

Karamarko: Umorio sam se od komentiranja Linićevih nebuloznih izjava

Foto

Hrvatska
1

Tekst

VIROVITICA – Na svečanosti otkrivanja spomenika poginulim policajcima u Domovinskom ratu u Virovitici ministar policije Tomislav Karamarko naglasio je da je više od 700 policajaca svoje živote ugradilo u stvaranje Hrvatske države i da njihova žrtva nikada ne smije biti zaboravljena. U Hrvatskoj je nestalo 36 policajaca i za njima se još uvijek traga.

Odgovarajući na pitanja novinara Karamarko je ponovo potvrdio da će se politički angažirati i da će o tome izvijestiti javnost, ali da ne zna u kojoj će se izbornoj jedinici kandidirati i kada.

– Nisam znao da to pitanje toliko zanima javnost – začudio se ministar Karamarko.

Za schengensku granicu gradi se 39 brodova

– U recesiji smo, na rubu egzistencije kad je riječ o proračunu pa moramo držati osobne dohotke na određenoj razini. Moramo obnoviti granice jer imamo obaveze prema EU. Mi sada gradimo 39 brodova za schengensku granicu i imamo čitav niz takvih potreba – rekao je Karamarko.

Notorni gospodin Linić?!

– Taj notorni gospodin Linić?! Ja ga stalno moram komentirati, čitav niz njegovih nebuloznih izjava i optužbi, a to mi se doista ne radi. On je poprilično uznemiren čovjek, ne znam zbog čega. Ali s obzirom na funkciju koju obnaša, on je saborski zastupnik, razina komunikacije trebala bi biti kudikamo pristojnija. Kako se nekoga može prisluškivati? Dakle, postoji zakon i prisluškivati vas može sigurnosna služba i to po nalogu istražnog suca, za potrebe policije. U svim slučajevima potrebni su nalozi koji su provjerljivi i svi se ti slučajevi mogu provjeriti i utvrditi. Ovako izjaviti da netko nekoga sluša?! Odlično, pa mogu izjaviti da vi mene prisluškujete cijeli dan, pa nisam siguran što o meni znate ili ne znate. To su doista proizvoljne nebulozne izjave i mislim da bi gospodin Linić zbog sebe, pa u konačnici i zbog simpatizera SDP-a, doista morao manjiti razinu neozbiljnosti u komunikaciji. Jučer sam to rekao i danas to mogu ponoviti. On na ovaj način vrši pritisak na policiju i državno odvjetništvo. Što god počnemo raditi, to se pokušava politizirati. Na koga god naiđemo u kaznenom djelu, taj će biti procesuiran. A izjave gospodina Linića? Čini mi se da su već počele zabavljati javnost – izjavio je ministar Karamarko.

U Hrvatskoj ne može biti nezakonitog prisluškivanja?!

Na pitanje Večernjakova novinara  o tome može li se u Hrvatskoj nekoga prisluškivati nezakonito, ministar je odrešito odgovorio da to ne može nitko! 
– Tehnički je to moguće, ako imate nekakvu super, super ilegalnu opremu, ali ne znam kako ćete je uvesti, kako disponirati i kako se njome koristiti? To se neprimjetno ne može – rekao je ministar Karamarko.