mjesto za top banner
AUTOR: N.Š.
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

21. SVIBNJA 2012. 20:50h

Karamarko: Želim da Vlada uspije, ali nagovještaji nisu optimistični

Tomislav Karamarko

Foto

Hrvatska
0

Tekst

- Mi smo se šest mjeseci bavili sami sa sobom, što nije bilo dobro. U to vrijeme vlast nije imala prvih sto dana, nego dvjesto dana. Učinili su mnogo pogrešaka i nije bio dobar početak- rekao je novoizabrani šef HDZ-a gostujući u Dnevniku HRT-a.

- Nema skretanja u desno, ostajemo narodnjačka stranka, desni centar demokršćanskog svjetonazora,- kazao je Karamarko te dodao kako je imperativ na jedinstvo u stranci.

Karamarko tvrdi kako je Vlada u svojih 200 dana napravila niz loših poteza, ali HDZ će se truditi da bude jaka opozicija.
- Želim ovoj vladi da uspije, dobre poteze ćemo podržavati, međutim nagovještaji nisu optimistični.

Kazao je kako ne može još ništa reći vezano za to hoće li Jadranka Kosor ostati predsjednica kluba zastupnika HDZ-a u Saboru te nadodao kako će sve važne odluke biti donesene na predsjedništvu stranke. Isto vrijedi i za Vladimira Šeksa.

-Odluka o njemu bit će sukladna njegovom uspjehu, odnosno neuspjehu na prošlim parlamentarnim izborima- izjavio je Karamarko.

Komentirao je i rezultate predsjedničkih izbora u Srbiji te rekao kako njima nije zadovoljan, ali je voljan surađivati s Tomislavom Nikolićem. Napominje kako će se "znati postaviti" ukoliko novoizabrani srpski predsjednik učini neprimjerene poteze.