mjesto za top banner

2. RUJNA 2012. 21:04h

Karamarko nezadovoljan radom Vlade

Tomislav Karamarko

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Predsjednik Hrvatske demokratke zajednice (HDZ) Tomislav Karamarko danas je u Varaždinu izjavio da Vlada nema program kojim bi zaustavila negativne trendove u Hrvatskoj te je njezin rad ocijenio jako lošim.

"Gospodarska aktivnost pada, nezaposlenost raste, cijene su sve više i to postaje neizdrživo", rekao je Karamarko dodavši kako smatra da je Vlada nakon osam mjeseci vladanja trebala barem nagovijestiti da ima nekakav program za zaustavljanje negativnih trendova.

Istaknuo je da nitko nije očekivao da će Vlada u sedam-osam mjeseci napraviti čudo, ali da je trebalo zaustaviti negativne trendove, doći na pozitivnu nulu i početi pokretati pozitivne procese.

"Mislim da ćemo se sad morati što prije dogovoriti kako dalje i mi jedva čekamo da počne saborsko zasjedanje, da počnemo tamo postavljati neka pitanja i predlagati nekakva rješenja, jer bojim se da oni rješenja naprosto nemaju", kazao je Karamarko.

Na upit hoće li biti teška oporba, odgovorio je da je HDZ uvijek konstruktivna oporba te da napadaju kada drukčije ne ide.

"I mi bismo voljeli da oni uspiju zbog svih nas jer nije dobro da nam pada kreditni rejting, da smo iz recesije prešli u depresiju i sve su to opasne situacije. Nisu kadri izvući zemlju iz krize i u nama će imati onakvu oporbu kakvu su zaslužili. Povećat ćemo brzinu i intenzitet kritiziranja i predlaganja rješenja", rekao je Karamarko dodavši da HDZ ima gospodarski program i da će iznositi elemente toga programa onda kada odluče da je to za njih najbolje.

"Ova vlast je stvorila vrlo žestoku antipoduzetničku klimu, oni ubijaju srednji poduzetnički sloj iz kojeg se gradira i viši sloj, a koji mi doživljavamo, i koji bi u budućnosti trebao biti kralježnica gospodarskog razvoja i gospodarskih standarda Hrvatske", rekao je predsjednik HDZ-a.

Istaknuo je da u jesen žele ući konsolidirani, homogenizirani i jaki, jer počinje kampanja za lokalne izbore i htjeli bi biti što jači i kvalitetniji.

"Na dobrom smo putu. Dosta dobre stvari se događaju u Hrvatskoj demokratskoj zajednici i mi smo s razlogom optimisti", rekao je Karamarko dodavši da je u sto dana otkako HDZ ima novo vodstvo, u stranku ušlo pet tisuća novih članova, od čega oko 60 posto ljudi mlađih od 35 godina. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!