mjesto za top banner

18. SRPNJA 2010. 11:12h

Kiša rashladila samo kopno, Senj i jutros na visokih 29 stupnjeva

Prekrasan dan na Zrinjevcu

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Kako se i najavljivalo, kiša je noćas pala u većem dijelu kopnene Hrvatske i spustila temperature za nekoliko stupnjeva, od najnižih 14 na Zavižanu, 19 u Gospiću, Delnicama, Varaždinu i Ogulinu do još uvijek visokih 29 u Senju, koliko je izmjereno u 6 sati.

Na Jadanu, osim u Primorju i dijelu Istre, kiše nije bilo, a i temperature se drže ovotjednih visokih prosjeka. Na cijelom Kvarneru i otocima zapuhala je bura, što će dodatno stvarati dojam zahlađenja, ali i realne probleme u prometu, zbog čega je već jutros ograničeno prometovanje preko Krčkog mosta te na dijelu magistrale od Bakra do Senja.

Kiša trenutačno pada samo u najsjevernijim dijelovima Hrvatske, ali prema najavama meteorologa, u svim kopnenim krajevima danas će biti promjenljivo oblačno uz povremene grmljavinske pljuskove dok će gmljavine i lokalnih pljuskova bit biti i na Jadranu, iako rjeđe nego u unutrašnjosti zemlje, i to na sjevernom dijelu u prvom dijelu dana, a u Dalmaciji poslijepodne i navečer.

Kako nam je rekao meteorolog portala Meteo-Info Nebojša Subanović, ponedjeljak će u unutrašnjosti biti obilježen oblačnim vremenom ili kišom u Slavoniji, koja se u najistočnijim dijelovima može zadržati i do utorka prijepodne.

- Od ponedjeljka poslijepodne na moru, a od utorka poslijepodne u unutrašnjosti ponovno se vraćamo pravome ljetu. Sunčano i vrlo toplo bit će u cijeloj zemlji, s temperaturama na moru do 33 stupnja, a u unutrašnjosti do 29- rekao je meteorolog Subanović.