mjesto za top banner

10. VELJAčE 2012. 17:23h

Kotromanović odobrio da se u kninskoj vojarni smjeste bolesnici

Ante Kotromanović, ministar branitelja

Foto

Hrvatska
0

Tekst

 

Ministar obrane Ante Kotromanović odobrio je mogućnost korištenje objekata Oružanih snaga RH u Kninu za privremeni smještaj civila iz okolnih mjesta, priopćio je u petak MORH.

Na taj će se način pružiti privemeno utočište za oko 15 civila koji se zbog snježnog nevremena neće moći vratiti svojim domovima. Uglavnom je riječ o stanovinicima okolnih mjesta, koji, zbog zdravstvenih problema redovno putuju u kninsku bolnicu ( na dijalizu i sl.)

Oružane snage RH i danas u petak su bile su angažirane na aktivnostima otklanjanja posljedica snježnih oborina u Dalmaciji. Tako su na podučju Sinja, Imotskog i Trilja angažirana tri kamiona za dostavu hrane i ostalih potrepština, a na cestama Cista Provo-Imotski, Cista Provo-Aržano te Kistanje-Đevrske angažirano je pet strojeva za čišćenje snijega. Jedan tim od osam pripadnika Bojne za specijalna djelovanja (BSD) angažiran je na obilasku stanovnika i dostavi namirnica na području Drniša, dok se drugi tim od osam pripadnika BSD-a nalazi u pripravnosti u vojoj luci Lora u Splitu. Također, u bazi u Divuljama, i dalje je u pripremi helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) za eventalne potrebe angažiranja na žurnoj medicinskoj evakuaciji.