mjesto za top banner
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

21. SRPNJA 2012. 14:24h

Laburisti: Ovakvim metodama Vlada će uništiti radna mjesta

Dragutin Lesar

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Hrvatski laburisti ocijenjuju da vlada prema sindikatima koristi metode zastrašivanja te politiku prijetnji i ucjena umjesto pregovara i socijalnog dijaloga.

Laburisti smatraju da vlada socijalnim dijalogom želi srezati troškove javnih služba (i državne uprave) tako da snizi plaće radnika u tim službama jer to vidi kao jedini način uštede dovoljno novca da proračun ne "nastrada" i da se kreditni rejting Hrvatske ne sroza u potpuno smeće.

"Ova vlada je navodno socijaldemokratska pa zato i Hrvatske laburiste čudi kako se potencijalne uštede pokušavaju ostvariti isključivo na ramenima onih koji žive od svog rada", navodi se u današnjem priopćenju predsjednika stranke Dragutina Lesara koji drži da vlada pokušava kroz smanjenu potrošnju građana potaknuti proizvodnju i povećati zaposlenost, a što, tvrdi, nikome u svijetu nije uspjelo.

Lesar smatra da je vlada već smanjila potrošnju kroz povećanje PDV-a, rast cijena energenata, komunalija, ali da je očito sebi zadala za cilj da mora smanjiti i plaće.

"Smanjena potražnja, kroz smanjena primanja, izravno ubija radna mjesta. Neki su to u svijetu shvatili, naši genijalci na vlasti još nisu", kaže čelnik Hrvatskih laburista te zaključuje da je "svjetla budućnost prebačena negdje u 2014. ili 2015.".

(Hina)