mjesto za top banner
AUTOR: javno112
FOTO: Arhiv
ArhivaNajnoviji članci
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

ŠTO ĆE REĆI KOSOR?

29. PROSINCA 2009. 21:14h

Makarski HDZ podupro Milana Bandića

Milan Bandić na konferenciji za medije nakon 20 dana turneje

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Iako je, nakon što su se doznali rezultati prvog izbornog kruga, premijerka kazala kako HDZ ne podupire nikoga, to očigledno nisu svi čuli.

Makarski HDZ pozvao je glasače HDZ-a da u drugom krugu predsjedničkih izbora daju potporu nezavisnom kandidatu Milanu Bandiću, a potporu Bandiću najavio je i zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić (HDZ).

Makarski Gradski odbor HDZ-a u utorak je priopćio da je na  izvanrednoj sjednici pozvao glasače Makarske i Makarskog primorja da 10. siječnja svoj glas daju Milanu Bandiću, jer je svojim dosadašnjim radom kao gradonačelnik Zagreba, koji je surađivao sa svim hrvatskim gradovima, svojim pogledima na hrvatsku budućnost, odnosom prema braniteljima i demokršćanskim svjetonazorom zavrijedio potporu Makarskog podbiokovlja te cijele domovinske i iseljene Hrvatske.

-.-Saša Jokić-.-Jadranka Kosor u društvu Andrije Hebraga daje izjavu za medije
Jadranka Kosor u društvu Andrije Hebraga daje izjavu za medije
Photo Saša Jokić  
Potporu Milanu Bandiću najavio je u utorak i HDZ-ov zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić koji je, na upit novinara, izjavio da će u drugom krugu predsjedničkih izbora svoj glas dati nezavisnom predsjedničkom kandidatu Milanu Bandiću.

Vrančić: Moj izbor je Milan Bandić

Vrančić je kazao da je u prvom krugu njegov izbor bio HDZ-ov kandidat Andrija Hebrang. Za kandidate preostale nakon prvog kruga - Josipovića i Bandića rekao je kako nijedan od njih nije njegova politička opcija, ali će iskoristiti svoje pravo glasovanja i svoj glas dati Bandiću.

- Budući da su za drugi krug ostala dva kandidata, ja osobno i kao gradonačelnik imam pravo komu ću dati glas i pozvati one koji mi vjeruju da postupe isto, a moj izbor je Milan Bandić - rekao je Vrančić.

S tim u vezi zadarski Gradski odbor HDZ-a održat će u srijedu sjednicu na kojoj će donijeti odluku u skladu sa Statutom stranke, doznaje se u HDZ-u.

Nakon objave rezultata prvoga kruga predsjedničkih izbora, predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor više je puta kazala da stranka službeno u drugom krugu neće podržati nijednog kandidata.