mjesto za top banner

RAČUNI NE LAŽU

26. SIJEčNJA 2007. 13:40h

Mesić krala novce predviđene za krevete

Tekst

Iako tvrdi da joj kemoterapija ne dozvoljava teroriziranje štićenica, izgleda da je Nevenka Mesić samovoljno uzimala novac od donacija.

Naime, u humanitarnoj akciji Sigurna adresa bilo je prikupljeno oko 100 tisuća kuna, a izgleda da je Nevenka Mesić zbog ''materijalnih troškova'' osobno podizala novac.

Iako je ta akcija kojom se trebalo kupiti 150 kreveta za žrtve nasilja u Zagrebu završena prije godinu dana, Nevenka Mesić je nastavila prikupljati novac. Tako je od Grada Rijeke dobila 20 tisuća kuna, a na službeni račun akcije novac od telefonske akcije nikad nije uplaćen što su potvrdile osobe koje su sudjelovale u cijeloj akciji.

I Ministarstvo socijalne skrbi je zatražilo smjenu Nevenke i Romea Mesića i Upravnog vijeća, a uz stručnu pomoć domom će upravljati Blanka Špec, psihologinja po struci.

Naime, umjesto nje domom je upravljala Nevenka Mesić koja ju je zlostavljala i prijetila. Kako piše Večernji list kada su čule za odlazak Nevenke Mesić štićenice su u domu slavile i pjevale.

No, za Glas Istre Nevenka Mesić je izjavila kako ona nikoga ne može terorizirati jer je na kemoterapiji i ima 47 kila.

-Ako se traženje malo reda u ustanovi, u čemu mogu pomoći i štićenice, naziva zlostavljanjem, mislim da meni to više nije potrebno. Za rata sam prošla torture u srpskim logorima, pa mi je to bio motiv da se posvetim zlostavljanim osobama- kazala je Mesić napominjući kako horor od izjava pojedinih štićenica samo pogoršava njeno zdravstveno stanje.

J.M.