mjesto za top banner

4. SVIBNJA 2012. 15:28h

Milanović: Osigurat ćemo dovoljno novca za protupožarnu sezonu

Foto

Hrvatska
0

Tekst

U vojarni 'Knez Trpimir' u Divuljama, održana je vježba spremnosti snaga za nadolazeću protupožarnu sezonu 'Ljeto 2012' kojoj je prisustvovao i premijer Zoran Milanović...

"Dolazi ljeto, dolaze požari, od toga se pobjeći ne može. Za to treba biti spreman. Ovo je bila jedna kratka pokazna mjera. Kanaderi funkcioniraju, bit će svi na broju", zadovoljan je vježbom bio premijer Milanović koji je istaknuo kako će za protupožarnu sezonu biti dovoljno financijskih sredstava.

"Bit će sigurno dovoljno novaca. Ovo sve u svemu i nisu toliko veliki novci. Ovi avioni su relativno skupi, oni moraju letiti i to održavanje je strogo precizno u petu decimalu i to se mora poštivati", izjavio je Milanović.

Ministar obrane Ante Kotromanović spremnost snaga za sezonu je ocijenio dobrom. Napomenuo je da se tijekom godine dosta radilo na sinhronizaciji između hrvatske vojske, DUZS-a, vatrogasaca i HGSS-a. "Ta zajednička uvježbanost je jako bitna kako bi se moglo djelovati na najbolji mogući način. Zračne snage spremne, ali se nadam da se neće trebati mnogo koristiti", zaključio je Kotromanović koji je pozvao i zamolio sve građana da paze da ne bi došlo do velikih požara. (Mediaservis)