mjesto za top banner
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

21. TRAVNJA 2012. 18:32h

Milanović o slučaju Kalambura: Nisam znao, ne provodimo policijske provjere

Premijer Zoran Milanović uklanja otpad u zagrebačkoj Dubravi

Foto

Hrvatska
1

Tekst

- Vidjet ćemo je li to bila greška- rekao je premijer Zoran Milanović upitan hoće li povući imenovanje nove direktorice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sanje Kalambure protiv koje je podignuta optužnica...

- Nisam znao jer ne provodimo policijske provjere i nećemo to raditi. Da sam znao i da sam bio informiran, zaustavio bih to, ali ne želim upirati prstom u Mirelu Holy jer vjerujem da ima vrlo visoke kriterije. Ali isto tako, ovo što radi nije bez rizika- istaknuo je premijer, koji za sada ne želi prozivati resornu ministricu...

- Važno je u ovoj priči je da je ministrica Holy, na temelju povjerenja koje ja investiram u svakog svog suradnika i svakog člana Vlade, odlučila predložiti, a Vlada je imenovala osobu protiv koje je na snazi optužnica. Ta osoba nema veze s politikom, nema veze sa SDP-om, ta osoba je taj posao radila za vrijeme naše konkurentske i bivše Vlade. Dakle, to je pilično smion i odlučan čin ministrice Holy, vidjet ćemo u skorije vrijeme, što je stvarno. Ne želim je na bilo koji način za sada prozivati, ali samo joj rekao da preuzima odgovornost- pojasnio je Milanović.

Ministrica Mirela Holy danas je rekla da je dala suglasnost imenovanju Kalambure na prijedlog Upravnog odbora. Ne vidi razlog za povlačenje suglasnosti, a uvjerena je da je odbacivanje optužnice protiv Kalambure samo pitanje vremena..

- Postoje informacije koje je dobio odvjetnik gospođe Kalambure, da je već odbačaj napisan, samo se čeka da se sutkinja vrati s bolovanja- rekla je ministrica.

Podsjetimo, Holy je jučer pojasnila da je Kalambura bila maltretirana, a nakon toga zaradila je i optužnicu, upravo zato što nije željela sudjelovati u kriminalnim radnjama Fonda u vrijeme vodstva koje se danas tereti u aferi Fimi media. (Mediaservis)