mjesto za top banner
AUTOR agencija vlm
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

29. OžUJKA 2012. 14:33h

Milošević: Kad pobijedim osnovat ću Vladu u sjeni i predlagat rješenja

Domagoj Ivan Milošević diplomirao je 1996. godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u u Zagrebu, a obrazovanje je nastavio na poslovnoj školi IEDC (Bled School of Management) gdje je na poslijediplomskom studiju stekao titulu MBA (Master of Business Administration ) 2004. godine.

Karijeru je počeo kao samostalni poduzetnik, a 2000. postao je suvlasnik i generalni izvršni direktor tvornice vatrogasnih aparata Pastor TVA.

Domagoj Ivan Milošević je i predsjednik Nadzornog odbora Hrvatske udruge poslodavaca (HUP).

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Kad pobjedim na unutarstranačkim izborima i postanem novi predsjednik HDZ-a odmah ću osnovati Vladu u sjeni i predlagati vlastita rješenja. Poručio je to sa svoje tiskovne konferencije Ivan Domagoj Milošević s koje je kritizirao prvih 100 dana Vlade Zorana Milanovića.

Najviše se osvrnuo na poreznu reformu koja će, kako kaže, gurnuti gospodarstvo prema provaliji, udariti na srednji sloj, oslabiti kupovnu moć,..

Najavio je i kako će idući tjedan poslati u Sabor svoj prijedlog zakona koji bi trebao olakšati stranim investitorima da ulažu u projekte u Hrvatskoj. Na pitanje zbog čega nije takav zakon "progurao" kada je bio potpredsjednik Vlade za investicije Milošević je odgovorio da tada nije bilo razumijevanja za takav potez.

No sada bi, vjeruje, moglo biti drugačije s obzirom da je nešto slično predložila i Kukuriku koalcija u svom Planu 21. Milošević je također kritizirao i nova vladina kadroviranja. Plan da se imenuju članovi Vladu u Nadzorne odbore nazvao je neodgovornim ponašanjem. 

– Zapanjuje me i ukidanje ravnatelja u ministarstvima. Takvom odlukom vraćamo se u prošlost. Ne mogu shvatiti da smo u krizi spremni toliko riskirati, mijenjati cijeli srednji sloj u tvrtkama, administraciji. Ti ljudi ipak imaju neko znanje, iskustvo, a i veliki je novac poreznih obveznika uložen u te ljude – kaže Milošević.

Naglasio je i kako bi Vlada trebala jasno reći što misli napraviti s državnom imovinom jer priče kako će se nešto privatizirati, pa ipak neće nego će u stečaj da bi se opet došlo do informacije da se tvrtka prodaje su neozbiljne.

– Nisam protiv privatizacije, ali ne na ovakav način. I ne u ovom trenutku. Hrvatska nije Grčka i nije u situaciji da prodaje svoju imovinu. Isto tako nije dobro isticati potencijalne kupce u ovom trenutku – smatra Milošević. Na kraju je poručio kako su građani ove države zaslužili čuti od premijera planove za budućnosti, strategiju za naredne četiri godine.