mjesto za top banner

12. TRAVNJA 2012. 20:16h

M.Tuđman učlanjen u HDZ:Želim vratiti vrijednosti za koje se borio moj otac

Jadranka Kosor i Miroslav Tuđman

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Miroslav Tuđman danas je preuzeo svoju člansku iskaznicu u HDZ-u, piše Večernji list. Kao razlog stupanja u stranku, čiji je utemeljitelj bio njegov otac, navodi kako želi pomoći obnovi i daljnjoj demokratizaciji stranke te ojačati sada najjaču oporbenu stranku. Smatra kako su unutarstranački izbori stvar koja se tiče samo HDZ-a te je pozvao članove na fer i demokratske izbore.

– Smatram kako je došlo vrijeme da svojim vlastitim djelovanjem pomognem obnovi, daljoj demokratizaciji i uzdizanju stranke koja ima realne potencijale opet kao stožerna stranka u narodu ponuditi rješenja za ključne probleme koji tište hrvatskog čovjeka. Nadam se da ću nakon niza odmaka od temeljnih programskih odrednica HDZ-a pod vodstvom Sanadera, svojim djelovanjem u stranci pomoći vratiti u Hrvatsku demokratsku zajednicu sve one nacionalne pučke i demokratske vrijednosti za koje se borio i zauzimao njezin utemeljitelj, vrijednosti na kojima je utemeljena hrvatska država, politike koja je dovela i do međunarodnog priznanja i do pobjede nad agresorom. To su vrijednosti na kojima Hrvatska može osigurati svoje nacionalne interese u EU, kao ravnopravna i suverena članica međunarodnoga poretka – izjavio je.

Zanimljivo kako se netom prije stranačkih izbora učlanjuju novi i vraćaju stari članovi, dok se nečija članstva dovode u pitanje. HDZ-ova utrka za čelo stranke, zanimljiva je i popraćena poput parlamentarnih izbora. A zbog incidenata i neprestanih pozivanja na fer izbore, očito je da u stranci ne vlada harmonija i sklad.