mjesto za top banner
AUTOR agencija vlm
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

20. VELJAčE 2012. 19:51h

Na fiktivnim cesijama i pozajmicama `zaradili` 8,7 milijuna kuna

Foto

Hrvatska
0

Tekst

– Došao sam spasiti Hit komerc, no otkrio sam da novac od stanova prodanih Mađarima nije uplaćen na račun poduzeća nego na depozit Brozičeviću, a dio u Budimpešti Milatu. Obojicu sam kazneno prijavio jer je to kriminal – kazao je u ponedjeljak u sudnici Županijskog suda u Rijeci Milan Krstinić, bivši direktor, svjedočeći već prvog dana suđenja u slučaju malverzacija s nekretninama i pozajmicama između više poduzeća kojima su na čelu bili odvjetnik Branislav Brozičević te nekad crikvenički tužitelj i ekonomist Antun Milat.

Uz njih su optužene i njihove žene, sestre Zlata Milat i Ivana Brozičević, te Brozičevićev sin Franko. Obitelj je pokrenula veliki projekt Hit marina – gradnju poslovno-stambenog kompleksa i hotela u N. Vinodolskom, za što su osnovali više tvrtki koje su, tvrde tužitelji, od 2004. do 2010. oštetili za 8,7 milijuna kuna. Ne smatraju se krivima. Milijune su zaradili prodajući nekretnine Hit marine i fiktivnim cesijama i pozajmicama.

Dvojica šogora, žene i Brozičevićev sin terete se i za pranje novca, a zanimljivo je da je preko njihovih danas praznih računa prošao dvostruko veći iznos novca od onoga za koji se terete, no ispario je.