mjesto za top banner

21. SVIBNJA 2012. 17:03h

Njemački alpinist pao sa stijene u NP Paklenici

Paklenica

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Zadarski Centar 112 izvijestio je u 13.15 sati o još jednom stradavanju alpinista u NP Paklenica. Kako nam je potvrdio Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske, riječ je o njemačkom državljaninu koji je pao sa stijene na početku ulaza u park.

– Primijetio ga je mađarski penjač i odmah obavijestio pripadnike HGSS-a koji su pomogli u izvlačenju i transportiranju do kola hitne pomoći. Alpinist je prevezen u zadarsku Opću bolnicu – kazao je Žodan. Neslužbeno doznajemo da je penjač zadobio vanjsku ozljedu glave i lakšu ozljedu noge i izvan je životne opasnosti. Pao je sa 15 metara visine.

Podsjetimo, u petak navečer na Anića kuku u NP Paklenica stradala su dvojica američkih alpinista. Jedan je poginuo na mjestu nesreće, a drugi je s ozljedama opasnima po život prevezen u zadarsku bolnicu, gdje su nam potvrdili da je mladi Amerikanac stabilan te da je s intenzivne njege danas premješten na torakalni odjel.

Neslužbeno smo doznali da su dvojica stradalih alpinista u petak navečer pripadnici američke vojske u jednoj bazi u Italiji, da je jedan alpinist porijeklom iz BiH te da je za nesreću bila kobna pogreška tijekom penjanja.