mjesto za top banner

18. SVIBNJA 2012. 16:37h

Njemci donirali vozilo DVD-u Perušić

Vatrogasno vozilo

Foto

Hrvatska
0

Tekst

U super je stanju, ne kvari se, a prošlo je malo kilometara, moglo se čuti jutros među vatrogascima DVD-a Perušić kojima je humanitarna organizacija iz Njemačke "Humanitäre Hilfe Overath" donirala vatrogasno vozilo staro 25 godina.

Sve njih spojio je Caritas Gospićko-senjske biskupije na čelu s velečasnim Lukom Blaževićem koji je i blagoslovio vozilo uz nadu da će uvelike pomoći vatrogascima u njihovom zahtjevnom poslu.

Norbert Kuhl ispred humanitarne organizacije okupljenima je kazao kako su već dugo godina prijatelji velečasnog Blaževića i Caritasa te da su radosni što mogu predati vatrogasno vozilo u dobre ruke perušićkih vatrogasaca.

– Zahvaljujemo humanitarnoj organizaciji na ovako vrijednom vozilu. Ono ima malo više godina, no jučer smo se vozili od Zagreba do Perušića i uvjerili se da sve savršeno funkcionira i da je automobil sasvim dobre i dovoljne kvalitete za naše vatrogasno društvo, kazao je Miroslav Grabašnjak, predsjednik DVD-a Perušić. Humanitarnoj organizaciji uručio je zahvalnicu te ih sve pozvao u obilazak Pećinskoga parka Grabovače u Perušiću.