mjesto za top banner

23. TRAVNJA 2012. 16:24h

Od četvrtka sunce i visoke temperature, najtoplije u Slavoniji

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Možete odahnuti i uskoro spremiti kišobrane jer napokon nam stiže lijepo vrijeme. Iako se kiša najavljuje još za sutra i prekosutra, već u četvrtak očekuje nas sunce i iznadprosječne temperature za travanj. 

Tmurni oblaci posljednja tri tjedna prekrivaju veći dio zemlje, no od četvrtka napokon se očekuje razvedravanje i pravo proljetno vrijeme. 

Sutra i prekosutra bit će sunčano vrijeme uz promjenjivu naoblaku. Kiša se očekuje u večernjim satima u Slavoniji i Dalmaciji, a preko dana moguća je i duž Jadrana. U Zagrebu se, pak, već u srijedu očekuje razvedravanje. 

No, sunce će nas pošteno grijati od četvrtka. U većini zemlje temperature će biti iznad 20 stupnjeva Celzijevih. U Zagrebu će, primjerice, tijekom vikenda dnevne temperature biti od 24 do 26 stupnjeva Celzijevih, u Splitu od 19 do 23, baš kao i u Rijeci, dok će najtopliji biti istok zemlje. U Osijeku će se temperatura tijekom vikenda popeti i do 28 stupnjeva, dok će za stupanj više biti u Slavonskom Brodu te Vukovaru. 

Na Jadranu će najtopliji grad biti Šibenik u kojem će se temperatura popeti do 25 stupnjeva Celzijevih pa bi oni hrabriji toplo vrijeme mogli iskoristiti i za kupanje u moru.