mjesto za top banner
AUTOR B.K.
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

3. KOLOVOZA 2012. 16:37h

Odobreno 90 zahtjeva prijavljenih na projekt `Poduzetništvo u kulturi`

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Ministarstvo kulture i Ministarstvo poduzetništva i obrta su u sklopu javnog poziva na projekt "Poduzetništvo u kulturi" odobrili 90 potpora u iznosu od četiri milijuna kuna.

Na natječaj koji je trajao od 27. travnja do 28. svibnja stiglo je 434 zahtjeva za poticajna namjenska bespovratna sredstva.

Ministarstvo poduzetništva i obrta isplatit će 31 potporu u ukupnom iznosu od 2 milijuna kuna trgovačkim društvima i obrtima, dok će Ministarstvo kulture u istom iznosu isplatiti 59 potpora umjetničkim organizacijama, samostalnim umjetnicima te udrugama u kulturi.

Poticajna sredstva su namijenjena za nabavu novih tehnologija, ulaganje u marketing kulturnih projekata i programa, stručno usavršavanje, zakup prostora za organizaciju kulturnih aktivnosti, pokriće dijela troškova vanjskih suradnika te ostale zavisne troškove u provedbi kulturnih projekata.

Temeljem Sporazuma između ova dva ministarstva, projekt „Poduzetništvo u kulturi“ se provodi već petu godinu i to je jedan od 24 projekta Vlade RH „Plana poticanja poduzetništva i obrtništva za 2012. godinu - Poduzetnički impuls“.