mjesto za top banner
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

24. TRAVNJA 2012. 16:18h

Paul Vandoren: Izvještaj nije odličan, ali su vijesti dobre

Paul Vandoren, šef Delegacije Europske unije u Hrvatskoj

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Šef Delegacije Europske unije u Hrvatskoj, Paul Vandoren za Media servis komentirao je izvješće o monitoringu.

"Izvještaj Europske komisije je dobar jer zaključno kaže kako su pripreme za ulazak u Uniju na dobrom putu. Nije riječ o odličnom izvještaju, no sigurno je riječ o dobrim vijestima", rekao nam je Vandoren uz poruku kako Vlada mora intezivirati rad na određenim područjima kako bi cjeloviti izvještaj u listopadu bio povoljan.

"Posebno u području tržišnog natjecanja, tu mislim na privatizaciju brodogradilišta te u području reforme pravosuđa. U tim područjima Europska komisija je Vladi naglasila na što se trebaju fokusirati. Ima i brojnih drugih područja gdje je dodatan posao potreban", naglasio je između ostalog, Vandoren, koji međutim vjeruje kako će Hrvatska do ulaska u Uniju ispuniti sve obveze.

"Apsolutno sam siguran da vlasti mogu napraviti značajan napredak do listopada, a onda ostaje još nekoliko mjeseci do ulaska u Uniju. Mislim da moramo biti realni i ne bi trebali očekivati da će put biti savršen, no ohrabrujem vlasti da još više pojačaju napore, te vjerujem da će izvještaj u listopadu pokazati novi napredak", zaključio je Vandoren. (Mediaservis)