mjesto za top banner

27. LIPNJA 2012. 12:44h

Počinio prekršaj: Švicarac glisirao kod Visa na svega 50 metara od obale

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Zbog nedopuštenog glisiranja u akvatoriju Visa, pomorska policija je prekršajno prijavila državljanina Švicarske (45), doznaje se danas u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Švicarac je sinoć oko 19 sati, glisirao u viškom akvatoriju samo 50-tak metara od obale, te je tako ugrožavao život kupača. Njega je u prekršaju zatekla posada službenog policijskog plovila, te mu zbog nedopuštenog glisiranja uručila prekršajni nalog.

Policijska uprava šibensko-kninska izvijestila je pak da su na području akvatorija ove Policijske uprave u sklopu preventivne akcije nedozvoljenog glisiranja, jučer od 9 do 18 sati djelatnici pomorske policije kod mjesta Tisno u nedopuštenom glisiranju zatekli dva njemačka i jednog poljskog državljanina, a kod Murtera u prekršaju je zatečen češki državljanin.

Sukladno odredbama Pomorskog zakonika izdani su im prekršajni nalozi.

Uz četiri plovila Postaje pomorske policije, kao pomoć iz zraka je korišten i policijski helikopter, koji je upozoravao vozače glisera da ne glisiraju unutar 300 metara od obale, navode iz šibensko-kninske PU. (Hina)