mjesto za top banner

NJIH 24 NIJE IMALO DOZVOLU

29. TRAVNJA 2010. 10:43h

Poljaci maseri dobili kaznu, izgnani iz Hrvatske

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Čak 24 Poljaka zatečena su u radu u rabačkom hotelu bez radne dozvole, te su kažnjeni s po 3000 kuna, te izgonom iz zemlje na godinu dana.

U postupku na labinskom Prekršajnom sudu 24 Poljaka zatečena su u radu u rabačkom hotelu Hedera bez radne dozvole kažnjena su novčanom kaznom od po 3000 kuna te protjerivanjem iz zemlje u trajanju od godinu dana, piše iPress.

Uz to, prema Zakonu o strancima, proveden je prekršajni postupak protiv jednog državljana Njemačke i jednog državljana Slovačke, koji su kao predstavnici stranih turističkih agencija bez potvrde o prijavi rada stranca bez radne dozvole, pružali usluge u turizmu u hotelu Mimosa.

Ovih je 26 stranih državljana zatečeno u radu na crno tijekom akcije Državnog inspektorata i policije 20. i 21. travnja. Za 24 poljska državljana utvrđeno je da su obavljali poslove masaže bez radnih ili poslovnih dozvola, dok je za Nijemca i Slovakinju utvrđeno da su se bavili turističkim zastupstvom bez pribavljenih potvrda o prijavi rada bez radne, odnosno poslovne dozvole.

Mladi Poljaci tom su prigodom rekli da su 1. ožujka angažirani preko tamošnje agencije za zapošljavanje i potom dovezeni u Rabac, ali nisu znali ili htjeli reći koliko je trebala iznositi njihova zarada.

Oba hotela u kojima je na crno radilo 26 stranaca u vlasništvu su tvrtke Maslinica d.o.o. Rabac, kojoj je predsjednik uprave Filippo Horstmann iz Italije, a prokurist Goran Zahtila. Prekršajni sud, međutim, do danas nije zaprimio optužni prijedlog protiv poslodavca zbog nelegalnog zapošljavanja stranaca.