mjesto za top banner
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

11. KOLOVOZA 2012. 11:22h

Zračne snage napustile požarišta kod Plata i Komina

Osim vatrogasaca gasili su ga i kanaderi

Foto

Hrvatska
0

Tekst

I dalje gore požari na području u Župe Dubrovačke, odnosno Plata kojim je zahvaćena šuma i nisko raslinje, kao i požar na području Komina, no zračne snage su povučene, javljaju iz DUZS-a.

U gašenju požara kod Plata sudjeluju pripadnici DVD-a Župa dubrovačka, javne vatrogasne postrojbe grada Dubrovnika, Dubrovačkog primorja i Konavala, Interventna državna vatrogasna postrojba.

Uslijed jakog vjetra požar se jutros približio kućama, koje su vatrgasci uspjeli obraniti, te po riječima županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića, kuće više nisu ugrožene.

Jadranska turistička cesta koja vodi prema Zračnoj luci Dubrovnik od 10,30 sati ponovo je otvorena za promet koji je usporen. Dio putnika koji tijekom poslijepodneva polijeću iz dubrovačke zračne luke, brodom se iz Dubrovnika prebacuju za Cavtat odakle se dalje voze na aerodrom.

<< Normalizirana situacija u dubrovačkoj zračnoj luci u Čilipima >>

Požar na području Radovina lokaliziran je u 16.35 sati, a opožarene su poljoprivredne površine i hrastova šuma. U tijeku je sanacija požarišta, stoji u priopćenju DUZS. (N.Š./N.B/Hina)