mjesto za top banner
AUTOR B.K.
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

10. KOLOVOZA 2012. 16:28h

Požari na Braču i kod Konjevrata stavljeni pod kontrolu

Gori borova šuma

Foto

Hrvatska
0

Tekst

U petak u 15.15 sati buknuo je požar otvorenog prostora na području Vele Farske uvale na otoku Braču. Gorijela je trava i nisko raslinje, ali je požar lokaliziran oko 21.30 te više ne prijeti kućama. Tijekom noći je uspostavljeno dežurstvo i sanacija požarišta, javlja DUZS.

U suboru u jutarnjim satima su upućena dva helikoptera kako bi pomogla u saniranju rubnih dijelova požarišta.

Požar su gasile lokalne vatrogasne snage sa oko 150 vatrogasacasa 40 vozila iz 24 vatrogasne postrojbe. U pomoć otočkim vatrogascima stigle su i kontinentalne snage. Oko 20.30 sati požarište su napustila dva kanadera i dva helikoptera koja su pomagala iz zraka. Tijekom dana intervenirali su još jedan kanader te jedan air tractor. Jaka i snažna bura vatrogascima otežava posao.

Kako javlja PU splitsko-dalmatinska jedna je vikendica u potpunosti izgorjela, dok su druge dvije nagorjele. Srećom ljudskih žrtava nema.

Jučer u 15.05 sati buknuo je požar otvorenog prostora na području Konjevrata koji je lokaliziran u subotu oko 5.40 sati, Gorjela je trava, nisko raslinje i borova šuma. U gašenju su sudjelovale lokalne vatrogasne snage sa 65 vatrogasaca te 21 vatrogasnih vozila. Požar su iz zraka gasila tri kanadera i dva air tractora, no oni su napustili požarište. Gašenje je u tijeku.