mjesto za top banner

NASTAVAK PROSVJEDA

1. SVIBNJA 2009. 16:02h

Pulski studenti traže pismenu potvrdu zahtjeva

Transparent na zgradi pulskog fakulteta

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Studenti u Puli koji žele pravo na besplatno obrazovanje odbili su prijedlog Senata zbog česte prakse da riječi ostanu samo riječi.

Predstavnici Nezavisne inicijative studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli za besplatno školovanje, dom i menzu na konferenciji za novinare održanoj u petak istaknuli kako ni nakon petog dana blokade Sveučilišta nije ispunjen nijedan njihov zahtjev.

Naime, kako se danas čulo, na sinoćnjem plenumu pročitan je prijedlog Senata da će poduprijeti studente u svim njihovim zahtjevima ako se u ponedjeljak vrate u klupe.

Želimo naglasiti da ne blokiramo nastavu zato što nam se ne uči. Naprotiv, željni smo znanja i borimo se za to, ali ovo je očito jedini način da se izborimo za svoja prava.

studenti u Puli

- Glasovanjem je ipak odlučeno da se blokada nastavi i tijekom vikenda, a u nedjelju navečer održat će se plenum na kojem će se odlučiti o daljnjim postupcima - istaknuto je na konferenciji za novinare.

Pulski studenti od Senata traže pisanu potvrdu

Govoreći o razlozima zbog kojih su odbili prijedlog Senata pulski studenti su istaknuli da se njihovi izaslanici još nisu vratili sa zaključcima iz Rijeke te kako još nisu dobili nikakvo pismeno jamstvo, a "riječi često ostaju samo riječi".

- Želimo naglasiti da ne blokiramo nastavu zato što nam se ne uči. Naprotiv, željni smo znanja i borimo se za to, ali ovo je očito jedini način da se izborimo za svoja prava - nagasili su predstavnici Nezavisne inicijative studenata Sveučilišta Jurja Dobrile, dodajući kako su profesori s Odsjeka za povijest i Odsjeka za kroatistiku to očito shvatili pa su iskazali pismenu potporu ne samo za zahtjeve, nego i za metode.

Studenti su danas pozvali građane da potpišu peticiju, a udruge, poduzeća i javne djelatnike da ih javno podupru.