mjesto za top banner
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

29. SRPNJA 2012. 14:06h

Pusić i Lagumdžija na radnom ručku u Motovunu

Zlatko Lagumdžija

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić i zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija sastali su se u petak u Motovunu, priopćilo je u nedjelju bosansko ministarstvo vanjskih poslova, a glasnogovornica hrvatskog ministarstva Danijela Barišić potvrdila je susret pojašnjavajući da se radilo o radnom ručku.

Prema priopćenju ministarstva BiH susret je održan u srdačnoj radnoj atmosferi te je ocijenjeno kako se "do kraja godine moraju pronaći obostrano prihvatljiva rješenja za granični spor, napredan pristup BiH luci Ploče u skladu s pravnom stečevinom EU i interesima BiH, obostrano prihvatljivo rješenje za cestovni koridor koji spaja dva dijela Hrvatske, a prolazi kroz teritorij BiH, ali i sagledati, zajedno s Europskom komisijom, sve mogućnosti za povećanje broja graničnih prijelaza za proizvode životinjskog porijekla koji se izvoze iz BiH u EU".

Povjerenik za proširenje EU Štefan Fuele pozvao je ministre vanjskih poslova BiH i Hrvatske na susret 19. rujna u Bruxellesu s resornim predstavnicima Europske komisije kako bi se pomoglo rješavanju otvorenih pitanja između BiH i Hrvatske.

U priopćenju se navodi i kako je razgovarano o potrebi imenovanja nekoliko ekspertnih timova koji će raditi na definiranju rješenja za svako od otvorenih pitanja, što uključuje i potrebu organiziranja zajedničke sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hvratske.

(Hina)