mjesto za top banner

6. VELJAčE 2012. 12:21h

Sajam vjenčanja: Za mladence očito nema krize

Splitske novinarke postale su manekenke na jedan dan, te nosile revije na Sajmu vjenčanja u Splitu

Foto

Hrvatska
0

Tekst

- Nismo još točno odredili datum vjenčanja, ali vjenčanicu sam već izabrala! I točno znam kakva će biti – duga, bijela, lepršava, s lepršavim ukrasima od tila! – sa širokim smiješkom otkrila nam je buduća mladenka Natalija Školnik, uskoro i viša medicinska sestra, koja je sa zaručnikom Brankom Kruhobercem, inženjerom medicinske radiologije, bila među brojnim posjetiteljima što su sa zanimanjem obišli 1. Sajam vjenčanja u velikoj svadbenoj dvorani hotela Orion u Horvatskom. I dok Branko ipak odaje da sa svojom odabranicom u bračnu luku kani uploviti potkraj godine, oko mu se otima za raskošnim fotografijama u katalogu u kojemu može birati ponudu svih mogućih foto-seansi kojima će ovjekovječiti taj dan.

   A poput Natalije i Branka, i mnogi drugi parovi, njihovi roditelji, romantično raspoložene djevojke i mnoštvo drugih posjetitelja tijekom dvodnevnog trajanja sajma uživali su u cjelovitoj ponudi što ju je budućim mladencima izložilo dvadesetak salona vjenčanica, foto-ateljea, cvjećarnica, slastičarnica, zlatarnica, ugostitelja, frizera i vizažista iz sjeverne Hrvatske. No, njihovi ipak su se najviše „lijepili“ na jatu prelijepih nasmijanih djevojaka koje su u raskošnim vjenčanicama, šminkom i jedinstvenim frizurama i ukrasima u kosi, mamile uzdahe i ženskog i muškog svijeta.

- Sajam smo organizirali sa željom da zaručnicima olakšamo situaciju oko priprema za vjenčanje, koja ipak nije svakodnevna. Ovdje mogu izabrati vjenčanice, cvijeće, nakit, način na koji će biti uređeni stolovi, dogovoriti ugostiteljski aranžman i glazbu, izabrati vjenčano prstenje. Zadovoljni smo posjetom, a iduće godine sajam ćemo i proširiti – kazala je cvjećarica Irena Brković, jedna od organizatorica sajma.

- Nije nas značajnije pogodila kriza, ali samo zato što smo joj na vrijeme krenuli ususret visokom razinom ulaganja u tehniku, opremu i marketing. Niz godina u novu smo opremu ulagali po pola milijuna kuna na godinu i sada se to kapitalizira. Godišnja razina ulaganja sada nam je oko 200.000 kuna, uz neprestanu  prisutnost na velikim sajmovima i manifestacijama u Zagrebu – ističe suorganizator Darko Geci, fotograf. S njime se slaže i vlasnica salona vjenčanica Lidija Vukalović.

- U Međimurju krizu nimalo ne osjećamo, tek nešto malo u Varaždinu. Ipak se vjenčanice (uglavnom!) kupuju jedanput u životu. Preduvjet opstanka su ulaganja, pa u nabavu novih modela na godinu uložim najmanje 500.000 kuna. Cijena vjenčanica kreće se od simboličnih 1000 do 1500 kuna na akcijama do 4800 kuna za raskošnije modele – kaže L. Vukalović.

- Maštovito smo prikazali načine na koje možemo ukrasiti svadbenu dvoranu, svadbene stolove i stolce, a prezentirali smo i kompletnu gastronomsku ponudu. Na mjesec je kod nas i do trideset svadbi – kazala je Romana Mudri, voditeljica smjene u hotelu Orion, koji je bio domaćin i suorganizator prvog uspješnog sajma vjenčanja u ivanečkome kraju.