mjesto za top banner
AUTOR agencija vlm
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

11. VELJAčE 2012. 15:15h

Salapić odbacio navode da je Šeks uključen u inžinjering za njegovu pobjedu

Vladimir Šeks

Foto

Hrvatska
0

Tekst

U HDZ-u su počeli unutarstranački izbori na kojima će se do 5. svibnja birati stranački čelnici od temeljnih ogranaka do županijskih organizacija te izaslanici koji će 20. svibnja na 15. općem saboru u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski izabrati stranačko vodstvo.

Od 2.200 izaslanika na općem saboru njih 900 bit će izabrano po županijama, a 574 po gradovima. Tri stotine izaslanika bit će iz Mladeži HDZ-a, iz Zajednice žena Katarina Zrinski 70, a njih 45 iz Kluba utemeljitelja Dr. Franjo Tuđman. Oko 200 izaslanika koji će ući po funkciji su članovi Predsjedništva, saborski zastupnici te članovi Nacionalnog vijeća i Središnjeg odbora.

Za predsjednika HDZ-a kandidature su dosada najavili aktualna predsjednica stranke Jadranka Kosor, njezin zamjenik Darko Milinović, Tomislav Karamarko, Milan Kujundžić, Domagoj Ivan Milošević te Drago Prgomet.

Na izbornu skupštinu osječkog HDZ-a ići će 147 izaslanika. Tako je danas odlučio odbor ove stranke. Dok 47 izaslanika ide izravno, stotinu će se izabrati tajnim glasovanjem na izbornim skupštinama 14 gradskih ogranaka.

- Neodgovorno je da moji protukandidati, Željko Vranješ i Željko Kovačević, tri dana prije nego li je donešena odluka komentiraju kvote. O nagađanjima kao i o uplitanju gospodina Vladimira Šeksa u priču o Osijeku je podlo i vrlo nisko jer nema veze sa zdravom pameću - komentirao je Josip Salapić, kandidat za predsjednika osječkog HDZ-a odbacujući pri tome navode njegovih protukandidata kako je Šeks uključen "u izborni inženjering za njegovu pobjedu".
Takve tvrdnje opovrgnuo je i Tomislav Ivić, predsjednik županijskog odbora HDZ-a koji je najoštrije osudio istupe predsjedničkih kandidata.

- To je notorna laž koja najviše govori o onome tko ju je izgovorio - poručio je pred novinarima u Osijeku napominjući kako jamči da će predstojeći izbori u HDZ-u biti provedeni sukladno stranačkom statutu i pravilniku.