mjesto za top banner
AUTOR agencija vlm
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

19. OžUJKA 2011. 13:29h

SDP: Da li je i Marijana Petir znala za 'tajne' poslove Vinka Mladinea?

Ivo Josipović i Marijana Petir na Eko festu.

Foto

Hrvatska
2

Tekst

Županijski SDP jučer je javno zatražio nadležne institucije da ispitaju odgovornost članova Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost zbog afera koje su u Fondu otkrivene.

Posebno su upozorili na odgovornost članice UO-a Marijane Petir, HSS-ove saborske zastupnice, napominjući kako je se često moglo vidjeti u društvu Vinka Mladinea, bivšeg direktora Fonda, osumnjičenog za zloporabu položaja i ovlasti.

Putovala s Mladineom

– Financijski plan donosi Upravni odbor Fonda. Također, to tijelo usvaja godišnji obračun financijskog plana kojemu direktor podnosi sva svoja izvješća. Kako je moguće da Marijana Petir i ostali članovi nisu baš ništa znali o aferama u Fondu – rekla je Milena Pavković-Novotny, članica predsjedništva županijskog SDP-a.

Josip Takač napomenuo je da zbog događaja oko Fonda županijski SDP ima pravo i obvezu postaviti pitanje odgovornosti svih članova UO pa tako i Marijane Petir.

– Posljednjih mjeseci Vinko Mladineo je puno putovao, a Marijana Petir je često bila s njim. Upravo u vrijeme tih obilazaka uhićen je zbog sumnje u pronevjeru oko 700 milijuna kuna. Je li ona bila slučajna suputnica ili njegova bliska suradnica i osoba od povjerenja – zapitao je na konferenciji pod nazivom "Gdje su nestali milijuni Fonda za zaštitu okoliša."

Marijana Petir smatra SDP-ove prozivke neutemeljenima.

Županica prikriva sebe

– Sve su to laži i obmane. Fimi-media nije nikada ni bila na dnevnom redu Upravnog odbora. A da je netko i pronevjerio novac bi to stavio u financijski plan? Ovakvim prozivkama SDP odnosno županica preko svojih glasnogovornika samo pokušava prikriti svoj nerad – rekla je Petir.