mjesto za top banner
AUTOR B.K.
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

15. LIPNJA 2012. 17:10h

Šibenik preko ljeta postaje grad festivala!

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Ljetna sezona Šibeniku donosi nikad bogatiji kulturno-ljetni program pod nazivom Šibenska ljetna scena 2012. koji će svim Šibenčanima, ali i turistima ponuditi desetak festivala te tako zadovoljiti široku lepezu glazbenih apetita svih ljubitelja glazbe i glazbenih manifestacija.

Kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za novinare, na različitim lokacijama od polovice lipnja do početka rujna, planira se osim brojnih festivala i niz atraktivnih kulturnih aktivnosti koje ukazuju na činjenicu kako je Šibenik sasvim sigurno postao nezaobilazna kulturna turistička destinacija.

Prva u nizu manifestacija u sklopu šibenske ljetne ponude počinje već ovu nedjelju 17. lipnja., spektakularnim otvorenjem novouređene plaže Banj, gdje će, uz ostale, nastupiti svjetski poznata mađarska DJ-ica Niki Belucci. Ljetni program bit će nastavljen velikom pučkom feštom, koja će na obali biti održana u subotu, 23. lipnja, nakon svečanog otvorenja 52.MDF-a, uz veliki vatromet i nastup grupe Magazin te glazbu na otvorenom u drugim dijelovima starog grada.

Već tradicionalno, i ovog će ljeta na Trgu I.G. Kovačića proraditi ljetni kino u okviru projekta "Đir po gradu", na šibenskim će ulicama i trgovima tijekom srpnja i kolovoza nastupati šibenski izvođači; a očekuje nas i niz festivala poput festivala klasične glazbe "Musica appassionata", OFF jazz i blues festival, festival "Zlatni mikrofon", humanitarni koncert "Za njihov osmijeh", i 19. orguljaška ljetna škola s cijelim nizom koncerata na povijesnim orguljama u šibenskim crkvama.

Šibenik je posljednjih godina postao i lokacija koja sve više privlači mlade ljude orijentirane na urbanu
glazbu. Terraneo, Skaville festival, 13.martinska fest, Regius - samo su neke od manifestacija zbog kojih mladi iz cijelog svijeta na karti traže upravo Šibenik.

Nakon prošlogodišnjeg spektakularnog nastupa Gibonnija u Docu, ovog će ljeta na istoj lokaciji
biti održana dva koncerta - nastupit će Colonia i Hladno pivo. Večeri dalmatinske šansone
obilježavaju jubilej - 15. obljetnicu, pa će iznimno trajati tri dana, a svaki je ljetni četvrtak na Maloj
loži rezerviran za nastupe klapa.