mjesto za top banner

23. VELJAčE 2012. 21:34h

Sindikat: Ne dajte Zračnu luku Zagreb Francuzima!

Foto

Hrvatska
0

Tekst

 

Sindikati Zračne luke Zagreb protive se Vladinoj odluci prema kojoj bi se Zračna luka Zagreb dala u koncesiju francuskom konzorciju ZAIC, te napominju – ovakva odluka samo će nam nanijeti štetu.

– Do sada nismo pristupili prosvjedima, nego smo inzistirali na razgovoru. Ne možemo steći drukčiji dojam, osim da su jedino argumenti sile dovoljno snažni da skrenu pozornost najodgovornijima na problem o čijem rješenju ovise naše sudbine – kažu sindikalisti.

Tražili su sastanak s predstavnicima Vlade i povjerenstva, no nitko im, osim predsjednika Josipovića, nije niti odgovorio na zahtjeve.

– Od članova Povjerenstva čuli smo da uopće nisu imali vremena vidjeti bilo kakvu dokumentaciju da bi o problemu meritorno donosili odluke – kaže Ante Dujić, glasnogovornik Koordinacije sindikata ZLZ.

– ZAIC je ponudio fiksnu koncesijsku naknadu od ukupno 87,2 milijuna eura ulaganja u razdoblju od 30 godina s tim da bi u prvoj godini koncesija iznosila 3,59 milijuna eura, a s rastom putničkog prometa penjala bi se na 5,1 milijun u petoj godini, 8,2 milijuna u 15. godini korištenja koncesije, 9,6 milijuna eura u 2020. – poručio je Radimir Čačić.