mjesto za top banner
AUTOR agencija vlm
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

18. PROSINCA 2010. 01:01h

Snijeg u Rijeci srušio krov klizališta, a prekrio i Zadar

Snijeg u Maksimiru

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Krov riječkog klizališta postavljenog na obali večeras oko 19 sati urušio se. Na sreću, nema ozlijeđenih, javljaju iz Operativnog dežurstva PU primorsko-goranske. Očevid je u tijeku pa se još ne znaju okolnosti nesreće, no kako klizalište nije u čvrstom objektu već pod šatorom, najvjerojatnije je da pod težinom snijega nije izdržala krovna konstrukcija.

Snijeg u Rijeci i okolici pada od poslijepodne i do večeri ga je u središtu grada napadalo desetak centimetara što je najviše razveselilo djecu, ali očekivano, i izazvalo prometne gužve i zastoje.

Iako su snježne padaline bile najavljene pa je gradska zimska služba bila u pripravnosti i ekipe su s osam vozila izašle na teren, već rano poslijepodne u prometu se stvorio pravi kaos. Na cijelome gradskom području bilo je zastoja u prometu, u kolonama se stajalo i više od sat vremena, autobusi kasne, a neke linije su u prekidu ili se skraćuju, neki su autobusi ostali blokirani zbog neočišćenih cesta i zastoja koje su izazvali vozači čiji su automobili bez zimske opreme zapeli na cesti i zakrčili promet.

Snijeg zabijelio ulice Zadra

Nešto prije 18 sati snijeg je počeo padati i u Zadru. Već nakon pola sata zabijelile su se ulice, a zanimljivo je da je i prošle godine u ovo vrijeme pao snijeg u Zadru. Temperatura je u Zadru danas bila minus pet stupnjeva Celzijevih.