mjesto za top banner
AUTOR agencija vlm
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

28. VELJAčE 2012. 15:33h

Stranke Osječko-baranjske županije traže rješenje za mljekarsku krizu

Foto

Hrvatska
0

Tekst

– Od Vlade tražimo da se aktivno uključi u pronalaženje rješenja u prevladavanju novonastale situacije koja prijeti slomom hrvatske proizvodnje mlijeka i da se u razdjelu ministarstva osiguraju mjere za održivu proizvodnju mlijeka kao i konkurentnost domaće mljekarske industrije na tržištima u okruženju – dio je to usuglašenog zaključka svih stranaka skupštine Osječko-baranjske županije poslanog danas predsjedniku Republike, Sabora i Vlade. Skupština, dodali su, podržava zahtjeve proizvođača mlijeka da se mlijeko otkupljuje prema cijeni koja je utvrđena promemorijom iz 2009. do utvrđivanja novog modela otkupa prema prosječnoj cijeni mlijeka u EU 27 koji će se primjenjivati do ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Inače, na sjednici Skupštine vijećnici HDZ-a nisu prihvatili izvješće o radu župana Vladimira Šišljagića (HDSSB). No dali su jedinstvenu ponudu.

– Pozivam župana da u svojim radnim posjetima općinama u kojima je HDZ na vlasti uključi i vijećnike HDZ-a . Sve za dobrobit građana – kazao je Josip Salapić obrazlažući da bi time bilo više razumijevanja pa i više riješenih projekata. Župan i šef HDSSB-a nije reagirao.