mjesto za top banner

7. SVIBNJA 2012. 16:39h

Sveučilište u Splitu dobiva doktorski studij filma

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Mađarski redatelj Béla Tarr je inicirao doktorski studij filma u okviru Sveučilišta u Splitu na kojem će predavati niz renomiranih imena s međunarodne autorske filmske scene.

Béla Tarr, jedan od najcjenjenijih suvremenih europskih redatelja, uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra pokreće doktorski studij filma u okviru Sveučilišta u Splitu. Filmska škola zamišljena je kao postdiplomski studij filma za stupanj doktora znanosti u području umjetnosti (DLA - Doctor Liberalium Artium) u trajanju od dvije godine (četiri semestra). Njezin program sastojao bi se od kolegija teorijskih i praktičnih usmjerenja i bio bi namijenjen redateljima, snimateljima, scenaristima, montažerima, glumcima i filmskim teoretičarima (kritičarima). Uz Bélu Tarra pozivu za zvanje gostujućeg profesora odazvalo se niz renomiranih imena iz područja autorskog i umjetničkog filma, među njima i Jim Jarmusch, Gus Van Sant i Tilda Swinton.

U srijedu 9. svibnja u 12 sati na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu održat će se predstavljanje studija. (Mediaservis)