AUTOR B.K.
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

26. LIPNJA 2012. 13:51h

Tijekom produženog vikenda helikopterima HRZ-a prevezno 17 pacijenata

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Posade Eskadrila transportnih helikoptera 91. i 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a hitnim medicinskim letovima helikopterima MI-8 MTV i MI-17 1VA tijekom produženog blagdanskog vikenda prevezle su ukupno sedamnaest pacijenata.

Tako su sa četvrtka, 21. lipnja na petak, 22. lipnja sa otoka Raba u KBC Rijeka prevezena tri pacijenta, dok je s otoka Hvara u KBC Split prevezen jedan pacijent.

U petak, 22. i subotu, 23. lipnja također su sa otoka Hvara u KBC Split prevezena četiri pacijenta.

Helikopteri HRZ-a i PZO-a prevezli su u subotu, 23. lipnja i tri teško ozlijeđena pacijenta iz Gospića u KB Dubravu, a koji su stradali u tragičnoj nesreći češkog autobusa na autocesti A1, te u nedjelju, 24. lipnja  jednog pacijenta sa Hvara u KBC Split. Također, u večernjim satima u nedjelju, 24. lipnja s otoka Raba u KBC Rijeka prevezen je jedan pacijent, te jedan pacijent sa otoka Hvara u KBC Split.

U ponedjeljak, 25. lipnja iz Hvara u KBC Split prevezen je jedan pacijent, a sa otoka Raba u KBC Rijeka prevezena su još dva pacijenta.