mjesto za top banner
AUTOR B.K.
Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje Pogledaj dalje

26. LIPNJA 2012. 13:51h

Tijekom produženog vikenda helikopterima HRZ-a prevezno 17 pacijenata

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Posade Eskadrila transportnih helikoptera 91. i 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a hitnim medicinskim letovima helikopterima MI-8 MTV i MI-17 1VA tijekom produženog blagdanskog vikenda prevezle su ukupno sedamnaest pacijenata.

Tako su sa četvrtka, 21. lipnja na petak, 22. lipnja sa otoka Raba u KBC Rijeka prevezena tri pacijenta, dok je s otoka Hvara u KBC Split prevezen jedan pacijent.

U petak, 22. i subotu, 23. lipnja također su sa otoka Hvara u KBC Split prevezena četiri pacijenta.

Helikopteri HRZ-a i PZO-a prevezli su u subotu, 23. lipnja i tri teško ozlijeđena pacijenta iz Gospića u KB Dubravu, a koji su stradali u tragičnoj nesreći češkog autobusa na autocesti A1, te u nedjelju, 24. lipnja  jednog pacijenta sa Hvara u KBC Split. Također, u večernjim satima u nedjelju, 24. lipnja s otoka Raba u KBC Rijeka prevezen je jedan pacijent, te jedan pacijent sa otoka Hvara u KBC Split.

U ponedjeljak, 25. lipnja iz Hvara u KBC Split prevezen je jedan pacijent, a sa otoka Raba u KBC Rijeka prevezena su još dva pacijenta.